Родители искат по-евтини ученически карти за градския транспорт в Хасково

Хасково
Ученици

Родители искат по-евтини ученически карти за градския транспорт в Хасково, защото при сегашните условия изнемогват.

Според тях не е редно на децата от селата да се поемат билетите за транспорт, а в същото време учениците от града да пътуват с карти на сегашните цени. Хората настояват за комбинирани карти, които да се ползват от учениците, които пътуват от единия край на областния град до другия и трябва да ползват автобус и тролейбус.

Сега месечната ученическа карта за тролеите е 20 лв., има тримесечни за 54 лв. и 6-месечни на цена от 100 лв. Картите важат и за двете линии на тролеите. Те обаче не могат да се ползват за автобусните градски линии, където месечната карта е 30 лв.

Цената на билета за тролея е 80 ст., а тази на градския автобус – 1 лв.

С последните изменения на образователния закон пък се поемат пътните на учениците от малките населени места, където няма такова училище или паралелка. В тези случаи държавата превежда парите на общината, а тя – на училищата. Така например на ученици от Димитровград, които учат в Езиковата гимназия “Асен Златаров” в Хасково вече не им се поемат билетите.

От общината пък посочиха, че за да се намалят цените на ученическите карти е необходимо да се вкара докладна в общинския съвет, който да я приеме.

Изпрати новина

Още новини

loading...

8 коментара

  • Хайде сега чакаме надпревара, кой първи ще внесе това предложение – кметът или общинският съвет… всеки ще иска да се докара пред населението за последния оакан скандал!

  • Кмета работи ,бе Марул!!!Видя,ли колко грамоти е получил!!!!Не му разваляйте рахата на МУМИЯТА!!!ТА ДА СИ ПЕТЛЯРКА МЪРШАВИТЕ,ДЪРТИ КРАЧЕТА ИЗ ОБЩИНАТА!!!
    КВО НАМАЛЕНИЕ, КВИ ПЕТ ЛЕВА!?ТОЙ ОТ НАРОДА Е ИЗБРАН,ДА КМЕТУВА!!!

  • Хасковлии,Кмета мяза Арнолд Швейценегер сам той се сбори с герб Кво го поплювате Ще е ни е кмет и на другите избори Харен човек е

  • Да се намалят всички данъци!Беливанов обещаваше преди изборите!Сега се ослушва.Това е грабителство.Всички данъци!!!

  • Даааа,Талибанов,а какво става с такса смет, храна в детски градини и всички други даньци? Не сме забравили как льжеше преди изборите,дьртак смотан.

  • Беливанов се изживява на всенароден любимец. Голяма заблуда. Той няма потенциала на деен, можещ и активен кмет. Има вид на ущипана мънкаща мома, която не знае къде се намира. От такъв умърлушен, уморен и хленчещ човек няма какво да се очаква. Освен оставка.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.