Службите на крак заради очакваните обилни валежи и застудяване

Хасково
Дъжд

Областният управител Станислав Дечев изпрати писмо до кметовете на всички общини от региона във връзка с предупреждението за рязко влошаване на времето и за предприемане на превантивни мерки.

В областна администрация Хасково е получена актуализирана средносрочна прогноза за периода 7-12 октомври 2017 г. През почивните дни времето в страната ще се определя от средиземноморски циклон. В събота от север-северозапад, временно и от североизток, ще нахлува студен въздух и дневните температури ще се понижат значително: максималните ще са от 8-10 градуса в Западна България, до 16-18 градуса в югоизточните райони.

Над цялата страна ще бъде облачно, с валежи, на места интензивни и значителни по количество, в Югоизточна България придружени и с гръмотевици. В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите, привечер и през нощта срещу неделя, и в районите с надморска височина 700-800 метра, дъждът ще преминава в сняг.

В неделя от запад валежите ще спират, най-късно, едва през нощта срещу понеделник, в Североизточна България. Вятърът ще е от северозапад, след обяд ще се усили. Над по-голямата част от страната ще остане предимно облачно, температурите и в източните райони ще се понижат.

В началото на следващата седмица ще е ветровито, хладно, с променлива облачност, над западната половина от страната по-често значителна.

От вторник вятърът ще отслабне, но ще се задържи от запад-северозапад. Облачността ще се разкъсва и временно ще намалява. Сутрин ще е студено с минимални температури предимно между 3 и 8 градуса, на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Максималните температури към сряда-четвъртък ще доближават 20 градуса.

Очакванията за валежи са между 30 и 60 л/кв. м. В зависимост от пътя, по който ще мине центърът на средиземноморския циклон, главно в източната половина от страната, са възможни и по-значителни количества на валежите. С очакваното застудяване, възможно е и първи снеговалеж за сезона в районите с надморска височина над 500-600 м.

По високопланинските проходи ще се образува снежна покривка. В нашата област по високите планински места също не са изключени снеговалежи.

В тази връзка кметовете трябва да наблюдават водните нива на язовирите както и критичните участъци от речните корита с цел навременна реакция при опасност от преливане и застрашаване на населението. При изпускане на води от язовирите по време на преминаване на високи вълни, при аварийни условия или при извършване на ремонтни работи, собственикът или ползвателя на същите да уведомяват предварително съответната общинска администрация, басейнова дирекция и органите на МВР.

Трябва да се организира наблюдение в реално време за промяна на метеорологичната обстановка. Информация за настъпило критично състояние на реките и язовирите, засегнати населени места и състоянието на пътната обстановка, да бъдат изпращани незабавно в дежурната част на областна администрация Хасково.

Още новини

loading...

11 коментара

 • Дечев, Бедствието е в едно училище в града – много добре знаеш кое е това училище. Вече четвърта година се вихри това бедствие под твоя протекция. Хората идват и бягат от това Бедствие – ти много добре знаеш. Други стискат зъби и търпят това Бедствие. Кога институциите в този град ще си влезнат в ролята и ще отстранят това Бедствие с ограничен умствен капацитет, интелектуално и социално инвалидно и с енергия в излишък. В края на краищата мъжките връзки и приятелства не са задължени да протягат протекции над разни слабоумни женички, било и то на близки съратници и почти роднини. Нали така. Да не се развихри втори кум гейт в Хасково!

  • Герб и Беливанов са най-голямото бедствие за Хасково за последните 1000 години. И областния Дечев влиза в тази шеметно тъпа компания. Докога?

 • 700 тона пелети на Община Смолян доставя бащата на Делян Добрев. Как е в Хасковско?

 • Това бедствие да не е една злобна женица с мания за величие , заобиколена от амбициозни чалгаджийки и подлоги, с също толкова арогантно поведение и липса на култура и логическа мисъл, и на мозък. За човещина да не говорим!

 • Интересно е да се види какво става и в бордовете. Кои са назначени и дали не са поредните партийни калинки.

 • Ха ха ха. Това най-горе да не е за онази слабоумната директорка. Очаквайте да ви трийнат коментара, че тази ще им запали редакцията от обаждания, че и засягат честа! Тая дебне и слухти като сврака да не би в някой сайт да не напишат нещо лошо за нея. После почва да изнудва и прави скандали, че и уронвали престижа. Пълно куко е!

 • Според мен всеки който се разпознава в такива неуточнени писания е за Болярово. Не виждам нито име, нито инициали, но хора с болни амбиции успяват навсякъде да се разпознаят. Само дето едно не са разбрали още – мнението на хората не може да се потули. Тук ще вдигнат скандал, там ще потулят изказване, другаде ще забранят мнение, на четвърто място дума няма дададат на никой освен на себе си. Но хората винаги намират как да си предат един друг за проклетията на някой. И така от уста на уста всичко се разчува. Никой не може да цензурира общественото мнение. От един на друг, с прикрити усти и шепнешком, славата на всяка тиранична директорка се разнася от уста на уста. Да не се чуди после защо я избягват и не искат даже на една маса да седнат с нея.

 • Да ама ясно се разпознава тази дето е за Болярово. Имена не са нужни – делата й са нейният разпознаваем подпис. Всеки ден тормози колектива тази куковица. Искала директорка да става, пък сега като не може да се справя й идва тежичко. И как няма да й е тежичко, като се е заобиколила с некадърни дружки – едната само размята изрусена грива и мига – аз какво да правя сега! Другата се изживява като велика заместничка на всяка манджа мерудия. Мислят се тези за свръхкадърни и велики, ама не знаят, че както те се мазнят пред по-горестоящи и на тях им се мазнят. Както те говорят зад гърба на всеки щом излезе и за тях говорят колко са долни и жалки. Както те плетат интриги на фас – така и за тях истории се носят, защото са злобни, долни, некадърни и не могат да се впишат в колектива. Не са вече от вчера в това училище, но продължават да са омразни, да не се вписват и да им избягват компанията. ДА не се питат защо. Ясно защо!

 • Внимание, внимание от едно училище в града са изтървани три бесни кучки. Моля, ако ги видите не правете опит за контакт – опасни са, хапят, дращят и вероятно имат бяс. Лаят на поразия и по чужди и по свои. Както се лаят едни други после се ближат и обичат. Неспособни са да завързват трайни приятелства, симулират привързаност и благоприличие, после ти отхапват ръката. Хитри и опасни са – подвиват опашка, но за секунда скачат и те повалят, изпиват животът на този срещу тях. Главната кучка е тартор, двете я следват. Не си взимайте беля и не се саморазправяйте с тях. Моля сигнализирайте на службите за защита на животните, които ще се погрижат за тях – да ги затворят в клетка и каквото там е нужно.

 • Дечееев!!!Слагай спасителната жилетка….мътна вода иде….ще те отнесе…..дебил, с дебила!!!!!!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.