Хасковски младежи атакуваха най-високия връх в Полша

Любопитно
Младежи

Седем хасковски младежи се завърнаха от международен обмен в Полша и разказаха за своите преживявания в Младежкия център.

Те са от етнографската школа с ръководител Нели Арнаудова и по най-добрия начин представиха българската култура на връстниците си от останалите държави. Нашите презентираха българските традиции, носии, ароматната роза и традиционните ни ястия и питиета, с което са успели да впечатлят аудиторията.

Младежи

Наред с концертите и съвместните изяви, нашите са имали и доста екстремни преживявания, като колоездене и атака на най-високия връх в Полша, който се намира в националния парк Татра.

Хасковската група е била настанена в хижа край Краков, като хасковските гимназисти са силно впечатлени от условията в едно селско училище, което е било разположено в 5 сгради, имало и басейни. По техните думи, подобна база нямат и софийските гимназии.

На обмена бяха Стефани Арабаджиева, Тодор Иванов, Виктория Стоянова, Пламена Вълчанова, Стефан Евтимов, Десислава Господинова и Християн Запрянов.

Хасковлии са завързали големи приятелства основно с македонците и сърбите, вече имат покани за следващи обмени, а една от полякините останала толкова впечатлена от чутото за България, че пожелала да дойде да живее тук.

Още новини

loading...

3 коментара

  • Тоя ВРЪХ,99 метра,ли е висок???
    Кой плаща???
    Ааа,от парите дето ги окрадоха ГЕРБАДЖИИ от пенсионерите,малините да се забавляват

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.