В Езиковата забраниха късите поли, дълбоките деколтета и забрадките

Хасково

На облеклото и външният вид на учениците в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ е обърнато внимание в правилника за дейността на гимназията през новата учебна година.

Гимназистите трябва да посещават училище във вид, който съответства на положението им на ученици и на добрите нрави е записано в Правилника.

Момичетата не трябва да носят къси поли и къси панталони, ризи и блузи с голи рамене и с дълбоки деколтета, панталони с кръпки или дупки, спортни екипи, забрадки и слънчеви очила, силен грим, пиърсинг и татуировки на видими части от тялото.

Момчетата пък не трябва да носят панталони с кръпки или дупки и блузи с цинични или расистки надписи или изображения в цвят, несъответстващ на униформата, и спортни екипи (освен в учебните часове по физическо възпитание и спорт).

В противен случай учениците може да не бъдат допуснати в гимназията и да бъдат уведомени техните родители.

Правилникът от 46 страници обхваща цялата дейност на гимназията и на всички участници в нея от учениците през учителите до директора. Той е приет на Педагогическия съвет.

Още новини

loading...

24 коментара

 • Браво за смелостта! Тая оргия с облеклото и поведението трябва да спре. Иначе чалгата ще опустоши всичко.

 • Ето ,че стана време не само ФСГ да е под строг режим . Въпреки че ,цялата тази работа със забраната в езиковата ще продължи не повече от 2 седмици . Пък после викайте „манастир“. Не манастир -цял затвор /казарма е

 • Като не изкат да се обличат както на тях им харесва, да им се даде облекло от училището.

 • Боже боже че чак спортен екип да не могат да сложат….Янев само се чуди кво да измисли

 • Най-тъпото нещо, което съм чувала, по-добре да си купят и ароматизатори, че като настъпят летните месеци ще стане интересно

 • Трябва да се утвърдят униформи – не само цвят, но и модел и да са задължителни! След часовете ако искат и по бански да ходят навън! В коя страна го има това? На който не му харесва – да не ходи на училище! Много криворазбрана свобода в тоя Булгаристан!

 • Браво на Янев за смелоста за нововъведението, ей така трябва да действат и другите директори, а не да се страхуват.

 • БРАВО ЗА СМЕЛОСТТА ,НА РЪКОВОДСТВОТО. Мисля, че една от елитните гимназии, трябва да „поведе хорто“, както се казва. До сега, с риск да не накърнят „специфичните „нужди, на малките глезли,и естественно, на някои родители-първенюта, повечето даскаля, се усукваха – ами да, имат униформи, ама , не са задължителни! Алоо, в кой свят живеете – хем ги има , хем не!!!Че как иначе лигльовците, ще си покажат последната покупка от мола? Напълно подкрепям инициативата,и дано, да „провлачат крак“ , и да ги последват и другите гимназии ,ако да не се водят – елитни!
  До Meltem: права си, хареса ми постът ти, но с това „Булгаристан“ се изложи ,честно.

  • 5 години бях забутана в тази гимназия, ти не казвай кой е прост, че почва да ти личи на теб колко малко ти е акъла. Там винаги си е било забранено такова облекло, излишно мъчение на учениците, само създават проблеми.
   Това е сексизъм и нарушаване на човешките права. Живеем в 21ви, а не в 19ти век ако не сте забелязали 🙂

 • Поздравявам директора на училището Янев за решението. Не е мястото в клас да се демонстрира чалга – мода или финансови възможност на родителите. Извън училище и през ваканциите като искат, нека ходят по-свободно облечени. Това решение е здравословно всячески. В нормалните училища на запад е така. Елитната гимназия трябва да дава пример за добри практики. Който се гордее с училището, което е избрал, трябва да се радвана униформата, избрана и по съвременни образци.

 • Това е според мен едно доста странно решение. Не разбирам какъв е проблемът да се носи спортен екип, слънчеви очила или забрадка. И какво ще правят тези,които имат вече татуировки? Това е гимназия-да, трябва да има някакви правила и норми, но моето мнение е,че товае прекалено.

 • Защо ли няма кой да издаде заповед да се спазват вече издадени заповеди образованието. Защо не се спазват те. В пенсионна възраст – началници от много години си стоят в кабинетите за големи заплати, не за да свършат нещо полезно. Такова безочие отчайва младите, които от тях не могат да се вредят на работа. Хайде РУО да се сетят поне да подсетят директора на школското общежитие, че е крайно време да пенсионира своята пом.директорка. Стига е смукала държавата за циркаджийските си изпълнения. Голяма публична излагация на слабите ангели. Ха, стига вече. Нагушкаха се достатъчно с пари и с облаги. Пък и наградки за благоверната.. Да има с какво да се хвали още на стари години. Тя без самоизтъкване не може да диша. Проглушава ушите на всички с нейните хвалби.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.