Регион

Димитровград за четвърти път с етикет за добро управление

За четвърти път на община Димитровград е присъден Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа.

Етикетът е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики. Въз основа на проучени политики в общините и анкетно проучване сред нейните граждани от независими експерти се определя степента на прилагане на принципите на добро управление.

Това са Честно провеждане на избори, Представителност и гражданско участие, отзивчивост, Ефикасност и ефективност, Откритост и прозрачност, Върховенство на закона, Етично поведение, Компетентност и капацитет, Иновации и отвореност за промени, Устойчивост и дългосрочна ориентация, Стабилно финансово управление, Човешки права, културно разнообразие и социално единство, Отчетност. Признанието, което община Димитровград получава е и израз на доброто взаимодействие между местната законодателна и изпълнителна власт.

На 16 октомври на XII Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България предстои официалната церемония по връчване на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button