Любопитно

Раздават 9 стипендии на „България танцува“, Анабела Крумова с бенефис

Девет държавни стипендии за талантливите танцьори от 8 до 12 клас ще бъдат раздадени на 12-ото издание на националния фестивал „България танцува“ в Димитровград.

Танцовият форум ще се проведе от 27 до 29 октомври и ще е първото голямо събитие, на което ще е домакин обновената спортна зала „Младост“.

Хореографът на общинския център за танцово изкуство „Галаксико“ Тихомир Митев съобщи за Haskovo.info, че тазгодишното издание за пръв път ще е с международно жури. В състава му са Небойша Веселинович – представител на International Dance Organization (IDO), родната звезда
Никола Хаджитанев, проф. Хикмет Мехмедов, проф. Анелия Янева. Догодина амбициите са стипендиите да бъдат 12 и да има танцьори от чужбина.

Купата на кмета сега ще е за хореография, посветена на 70-годишнината на Димитровград. Предвидени са още много награди в стиловете класически, характерни и съвременни танци.

На „България танцува“ бенефис ще има балерината от „Галаксико“ Анабела Крумова, която танцува от 4-годишна възраст, а сега е абитуриентка в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“.

На фестивала се очакват 35 колектива от страната, а заявените танци са 400.

Балет
Анабела Крумова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button