Любопитно

Датски вокален ансамбъл в съвместен концерт с „Орфей+“

Вокален ансамбъл „Колегиум вокале” ще гостува в Хасково на 16 октомври.

Известният датски състав ще изнесе съвместен концерт с камерна формация „Орфей+” при читалище „Св. Климент Охридски“ – Хасково.

Датските певци са в България за участие в X юбилейно издание на Тракийски хоров фестивал в Ямбол. Ансамбълът се ръководи от нашия съгражданин Михаил Делчев, който наскоро гостува с друга своя формация за дните на Хасково. В репертоарът му са включени творби от различни стилове и епохи.

Във формацията участват 18 певци, като по-голямата част са професионални музиканти. През 2014 година съставът издаде диск “Beyond the western wind” с музика от цял свят. След Хасково „Колегиум вокале” ще изнесе концерт и в музя „Земята и хората” в София.

Хасковската камерна формация ще излезе на сцената след като наскоро се завърна от участие в гала концерт на лауреатите на дистантния конкурс „Нови гласове и песни”. Концертът се състоя в НИМ в Бояна, а момичетата на Елена Цветкова изпълниха разнообразен акапелен репертоар, част от който ще се чуе и на 16 октомври.

Хоровият празник в Хасково започва от 18:30 часа в залата на Младежки център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button