Общината пита хасковлии за довършването на 3 социални блока

Хасково
Блокчета

Община Хасково предвижда доизграждането на три 4-етажни жилищни сгради, включващи 48 тристайни социални жилища до ВиК.

Целта е осигуряване на съвременно място за настаняване на маргинализирани групи от населението. При изграждането на този тип жилища трябва да се осигури подслон на маргинализираните общности, в това число роми и да не се стига до изолация и изключване.

В тази връзка на 19 октомври от 17:30 часа в зала “Хасково” ще се проведе обществено обсъждане във връзка с изискванията на от насоките за кандидатстване по оперативната програма.
Целта е община Хасково да получи обществена подкрепа за проекта и социален толеранс преди одобрение и изпълнение на инфраструктурния проект.

Проектът за изграждане на социални жилища е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Хасково, разработен с широко обществено участие и приет с решение на общинския съвет – Хасково. Той е включен в инвестиционната програма на общината.

Целевата група са бездомни или живеещи в много лоши битови условия, родители с деца, многодетни семейства, деца с влошено здраве и такива с увреждания, хора в риск от бедност и социално изключване.

 

Още новини

loading...

10 коментара

 • Евала почнаха да ги довършват тия блокчета, чак си мислех, че могат братята роми да изпоокрадат дограмицата… ама то нали ще са основно за тях! Абе дали цялото дере може миллета да влезе вътре, а дерето да се изчисти от колибите?

 • ВиК,абсолютно сиправ!
  Свидетел съм как едно такова семейство се намърда в тристаен на Червена стена.Мъжът работи на черно като стрителен работник,трудов договор има само жената и да с 3 деца.
  А има хаистина нуждаещи се хора,които чакат с години,ама нали не са от боята….

 • ЯНКО ПЕТЕВ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ АКТИВНО ОТНОШЕНИЕ,ТОЙ Е МНОГО ВЕЩ ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ НАЙ ГОЛЕМИЯ СПЕЦИАЛИСТ ПО ВЗЕМАНЕ НА ПЛИК ЧЕТА И ОТВАРЯНЕ НА ПЛИКОВЕ ПОД МАСАТА НА ТЪРГОВЕТЕ,ПРИЗНАТ.МОЛЯВИ НЕГО НЕ ГО МАХАЙТЕ,ТОЙ НИ Е МНОГО НУЖЕН

 • Кой ще отговаря на въпросите в обсъждането? Господин директорът ли, Янко Петев, който две думи смислени не може да каже и задържа с месеци входираните от гражданите молби, защото, ако не го “нахраниш” не дава аааа решение. Той и не знае как да го реши де… Малоумният директор на общинска собственост

 • Какви соц.слаби,вижте им колите и тогава говорете,а нахалството им като този на снимката няма край…

 • И кой ще настанете вътре? такива соц слаби като на Г. Кирков ли? Там такива са 2-3семейства останалите са си направо за изкарване. Вижте им колите и на каква работа са, а не какви доходи представят.

 • Давай Я.ПЕТЛЕВ,ама покани и приятелчето си и за него има -Пинчев ,че пурите са скъпи

 • Не ги искам до нас , махайте ги другаде не ми стига че съм до република и още крадливи циганета да ми сложите божееее ще се махам от града скоро ……

 • Настанете българи,нормални хора които изнемогват но си гледат децата!Престянете да толерирате мръсната сган да се плоди,а ние да ги издържаме с данъци и такси.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.