Хасково

Болницата се оборудва с инкубатори за новородени и недоносени деца

Два инкубатора за интензивни и специални грижи за новородени, както и транспортен инкубатор с интегриран респиратор и монитор за интензивна терапия за новородени деца са сред новото оборудване на МБАЛ-Хасково.

Взети са още две инфузионни помпи, монитор за основни жизнени функции с пулсокиметър и лампа за фототерапия.

Четирима от специалистите по акушерство и гинекология при МБАЛ-Хасково сега преминават обучение в областта на феталната морфология. В обмена на добри практики вземат участие и двама експерти по ултразвук в акушерството от Норвегия.

Дейностите са в рамките на проект, който се изпълнява от здравното министерство. Основната цел на проекта е да допринесе за намаляване броя на децата с вродени заболявания и снижаване до минимум детската смъртност в страната.

Дейностите по проекта са насочени към: подобряване на качеството на пренатална диагностика, за да се намалят съществуващите регионални различия в качеството чрез предоставяне на високотехнологично медицинско оборудване и обучение на медицински специалисти в областта на феталната морфология във всяка от 28-те области в България, както и подобряване на качеството на неонаталните грижи чрез модернизация на отделенията за неонатални грижи в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иванова
Иванова
12.10.2017 19:48 19:48

На вниманието на Антон „не корумпираният“шеф на охраната на болницата- да не изчезне нещо?Алтънкяр да не ти помага.

Иван
Иван
13.10.2017 8:35 8:35

Правилното название е кувьоз, да няма да ги мътят тези деца с тия инкубатори

Back to top button