Обучиха 130 младежи да разпознават рискови романтични връзки

Хасково

130 деца и младежи от хасковски училища преминаха двегодишно обучение за толерантни и равнопоставени отношения и как да разпознават рисковите романтични връзки.

Инициативата е на хасковското сдружение „Шанс и закрила“ с помощта на фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Обучение

Децата и младежите се научиха да разграничават безопасни и застрашаващи връзки, да забелязват признаците, показващи кога една връзка се превръща в злоупотреба, да помагат на връстниците си да се справят с проблеми в своите връзки.

Обхванати са 130 деца и младежи от 12 до 18 г. от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, ФСГ „Атанас Буров“, ПГТ „Александър Паскалев“, ПГДС „Цар Иван Асен втори“, Обединени ученически общежития, младежка група към сдружение „Шанс и закрила“.

20 младежи лидери, обучени в умения да подкрепят връстници в изграждане и отстояване на равнопоставени връзки. Създадено е Ателие за толерантни и равнопоставени отношения – чрез ролеви игри, групова работа и решаване на казуси 130 деца и младежи се учиха да разпознават насилие в общуването между половете и да изграждат равнопоставени и толерантни връзки.

Създадена е и социална поща за изследване отношенията между половете. Инициатива, организирана в 5 хасковски училища от младежи за младежи с цел опознаване, по-добро разбиране и общуване между момичета и момчета. В инициативата се включиха 644 момичета и момчета, които трябваше да отговарят на въпроса какво харесват – не харесват в срещуположния пол.

Създаден е web дискусионен форум, в който младежи от цялата страна дискутират по теми, свързани с междуполовото общуване.

Проведен е и национален конкурс за есе, стихотворение и рисунка под надслов „Равнопоставени в любовта“ – 50 литературни творби, 37 картини и фотографии от 80 автори от различни населени места.

loading...

4 коментара

 • Проституцията в страната ни достигна невиждани размери, на всеки 100 души от населението се пада по една проститутка.
  Данните са на Център за изследване на демокрацията.

 • Луда работа!!!!
  И за туй пари се плащат!!!
  МАМОО!!!
  Скоро ще ни учат и как да акаме!!!
  В ХЕЛОУИН СМЕ,АМЕРИКАНСКИ МУ РАБОТИ

 • Ами те там са събрани отрочета на ГЕРБАДЖИИ!!?
  След урока се подписват на присъствен списък-И ХОП НЕМЪЧЕНИ ПАРИЧКИИИ….В КЕСИИТЕ НА РОДНИНИ…ЕВРОПЕЙСКИИИ….

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.