Фондация отличи три хасковски художнички

Любопитно
Наградени

Три млади художнички от Хасково са отличени в приключилия XIX национален конкурс “Космосът – настояще и бъдеще на човечество”, обявен от Фондация “Еврика”.

В раздела за графични произведения, създадени с помощта на компютър – рисунки, компютърни игри, анимации, уеб-базирани творби – поощрения получават Вяра Казакова и София Плачкова от ПМГ “Акад. Боян Петканчин” и Компютърна школа “Вале” при читалище “Заря-1858” с ръководител Людмила Стайкова.

Техните компютърни рисунки са наречени “Рисувам Космоса” и “Любов в Космоса на бъдещето”.
Журито с председател на доц. д-р Таня Иванова е отличило и рисунката на 9-годишната Гергана Пенкова от ОУ “Христо Смирненски”, също възпитаничка на школа “Вале”.

Конкурсът е включен в програмата на Министерството на образованието и науката за извънкласните дейности през настоящата учебна година и е под патронажа на първия български космонавт ген. Георги Иванов. Официалното връчване на наградите ще стане на 1 ноември в Националния политехнически музей в София.

 

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.