Спорт

Гимнастичките от „Юнак“ с нови медали, залата им плаче за ремонт

Състезателките на хасковския клуб по гимнастически спортове “Юнак” спечелиха нови медали, този път от Третия турнир по спортна гимнастика „Седемте тепета“ в Пловдив. В надпреварата участваха 24 момичета от Хасково.

При най-малките най-много отличия спечелиха Никита Стоилова, Цветелина Тодорова, Виктория Николова и Християна Бакърджиева. В следващата възрастова група Кристин Кръстева се окичи с 2 златни и 2 сребърни медала, а Теодора Тодорова се класира четвърта.

Гимнастички

В трета категория Габриела Тенчева спечели първо място, четвърто и осмо, Соня Христозова е шеста и седма, а Виктория Кирякова е седма. При по-големите Кармен Милкова спечели трето място и две седми, а Наталия Костова е пета и осма. Всички бяха зарадвани от треньорите с голяма торта.

След две седмици Кристин Кръстева, Габриела Тенчева, Соня Христозова и Виктория Кирякова ще участват на международен турнир в Благоевград.

Междувременно, родители на състезателки сигнализираха за мизерните условия, при които тренират децата им в зала „Юнак“.

Гимнастички

Треньорите посочиха пред Haskovo.info, че залата няма отопление и през зимата температурите вътре падат до минус 10 градуса, а децата естествено не тренират. Преди време били купени четири климатика, а външните тела на два от тях вече били откраднати. Отделно залата има нужда от нова дограма и измазване отвътре, а покривът тече.

От пресслужбата на общината съобщиха за Haskovo.info, че покривът на залата е предвиден за ремонт, като предстои обявяването на обществена поръчка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
загрижен родител
загрижен родител
16.10.2017 18:23 18:23

Зала Юнак има нужда и от нова подова настилка и уреди. Дано Общината да им помогне

дедо Добри
дедо Добри
16.10.2017 18:55 18:55

Пари има само за асфалтиране на някои места.

Срамота
Срамота
16.10.2017 20:30 20:30

Цялата зала е за ремонт! Община Хасково изобщо не се интересува от масовите спортове, а там идват да спортуват много деца!

ДАМЯНА КРЪСТЕВА
ДАМЯНА КРЪСТЕВА
16.10.2017 22:13 22:13

НАДЯВАМ СЕ ДА СЕ НАМЕРИ РЕШЕНИЕ ЗА ПОДОБРЕНИЕ ,УСЛОВИЯТА ЗАВИСЯТ ОТ СПОНСОРИ.А СПОРТНИТЕ ЗАВОЕВАНИЯ ОТ СПОРТИСТИТЕ!

Костов
Костов
17.10.2017 11:29 11:29

Постоянно слушаме по телевизията че децата трябвало да спортуват,а не им се създават необходимите условия да го правят.Какъв стимул да имат децата след като залата е мизерна и плаче за ремонт.Няма подходящ под да тренират упражнения на земя,нямат трап,няма модерни уреди,покрива тече,олющено е всичко,зимата тренират на минусови градуси,а лятото е сауна.Какво прави Общината?Това е нейна собственост?Децата носят медали и прославят града.Това ли заслужават?Много деца ходят да тренират в залата понякога се събират около 50 деца .Има желание ,но няма условия.Дано се вземат мерки и Общината и Спонсори да подадат ръка на децата.

Back to top button