Трима с номинации за “Лекар на годината” в Хасково

Хасково
Болница

Трима са номинирани за наградата “Лекар на годината 2017” от Управителния съвет на Районната лекарска колегия. Това са д-р Стефка Христова, д-р Ирина Марчева и д-р Диляна Дончева.

На 19 октомври по повод Деня на св. Иван Рилски Чудотворец – Празник на българския лекар в болницата ще е церемонията по награждаването на лекарите.

Д-р Христова е номинирана в категория “Отличен лекар от Районните лекарски колегии”. Завършва медицина през 1975 г. във ВМИ – Пловдив. Специалист “Акушерство и гинекология” от 1980 г., През 1981г. основава първия в областта детско-юношески АГ кабинет, работещ и до днес. От 1983 г. е акушер-гинеколог в Окръжна болница – Хасково, от 1999 г. е Завеждащ отделение “Патологична бременост” и Родилна зала и от 2005 г. е началник АГО на МБАЛ – Хасково.

Д-р Марчева е с номинация в категория “За дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на дадена специалност”. Завършва медицина през 1969 г. във ВМИ-Пловдив. Специалист “Детски болести” от 1974 г., дългогодишен завеждащ 2-ро Детско поликлинично отделение (Хасково) до 2000 г. и до днес – практикуващ лекар в индивидуална педиатрична практика.

Д-р Дончева е номинирана в категория “Ти си нашето бъдеще”. Завършва медицина в Медицински университет – Варна през 2013 г. От 2015г. е лекар-специализант по Нервни болести към МУ-София с практическа база МБАЛ-Хасково. Член на БЛС и Българското дружество по неврология.

Още новини

loading...

7 коментара

  • Никакви награди,докато не излекуват г-н Добри БЕЛИВАНЧОВ от СТАРЧЕСКА ДЕМЕНЦИЯ!!

    • Благодарности на д-р Стоев за всеотдайноста ,която има той заслужава награда!!!

    • Вярно е! Нищо не могат да лекуват много са ограничени в знанията и възможностите си! Само в ръцете те гледат да ни пази Господ здрави!

  • Браво и респект!

    ПП – А на хейтърите пожелавам да ги лекуват врачки и баячки за без пари!

  • КАКЪВ ЛЕКАР НА ГОДИНАТА,ТАЯ ДОКТОР ХРИСТОВА ТОЛКОВА ЖЕНИ УМОРИ ЗА ПАРИ САМО В ЧАСТНИЯ КАБИНЕТ И СЪБИРАШЕ ПАРСАТА И ГИ ДОВЪРШВАШЕ В АГО ТО…

  • Благодарение на Д.р Христова и Д.р Стоев днес се радвам на детенцето си, благодаря за лечението в болницата и за успешната операция! Вие осмислихте живота ми!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.