Стягат службите и общините за зимното поддържане на пътищата

Хасково
Сняг

Областният управител Станислав Дечев изпрати заповед до кметовете на всички общини в региона във връзка с подготовката на страната за зимен сезон.

Целта е предприемане на превантивни мерки за осигуряване нормалното функциониране на пътната инфраструктура, снабдяването и услугите за населението на територията на областта.

В срок до 25 октомври ръководителите на структури трябва да докладват за готовността за работа при зимни условия, съобразно тяхната компетентност. Директорът на Областно пътно управление Хасково да представи доклад за създадената организация и за готовността за поддържане на републиканските пътища през зимния сезон с конкретните изпълнители и финансово осигуряване.

Общинските кметове трябва да докладват за създадената организация по планирането на защитата при бедствия и готовността на съответните общински щабове за действие при усложнена зимна обстановка.

Трябва да се координират действията между Агенция “Пътна инфраструктура”, Министерството на вътрешните работи и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” за ограничаване и спиране на автомобилния трафик в отделни участъци от пътната инфраструктура при усложняване на зимната обстановка.

В докладите трябва да се анализират затрудненията през предходния зимен сезон и предприетите конкретни мерки.

Още новини

loading...

3 коментара

  • Хасковския заспал кмет миналата зима потопи града в сняг и лед, пълно безсилие да се справи със снегопочистването. Нищо не изчистиха и оставиха хората на произвола. Дано зимата е мека, защото пак ще ядем дървото. Този кмет доказа, че е пълен некадърник, но за проятелите си може и цели улици да асфалтира незаконно, нахалник безобразен.

  • И една снежинка да падне, Беливанов кмет няма да я улови. Така, че драги хасковлии гответе се за снежен и леден апокалипсис както миналата зима. Никой не мисли за вас, защото Хасково няма кмет, а нефелен пенсионер-самодеец, който си гледа рахата и пенсийката. Вас кучета ви яли (което си е самата истина).

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.