Хасково

Две жалби срещу 14-годишна присъда за убийство в Маджарово

Хасковлията Петър Петков, който миналата година получи 14 г. затвор при първоначален строг режим от Кърджалийския окръжен съд за убийство обжалва присъдата си пред Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че Петков бе признат за виновен в умишлено убийство и държане на оръжие и боеприпаси без разрешително. На 6 юли 2014 г. в Маджарово, местността “Старите лозя” той умишлено умъртвил Назми Шериф от града, като го прострелял в областта на лявото слепоочие с пистолет. Според обвинителния акт, причината за извършване на деянието е била спор за имот.

Петков бе осъден и за държане на огнестрелни оръжия – въздушна пушка с оптичен мерник, калибър 5,55 мм, видоизменена в огнестрелно оръжие и пистолет – самоделно устройство, пригодено за стрелба с патрони 22 калибър и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 184 броя патрони 22-ри калибър, 5 броя ловни патрони 16-ти калибър, без да има за това разрешение.

Приведено е в изпълнение и наказанието лишаване от свобода от 4 месеца по предишно осъждане за извършено хулиганство.

В края на 2015 г. съдиите от Хасковския окръжен съд се отведоха по делото, поради което Върховният касационен съд го разпредели на Окръжен съд-Кърджали. Петков заяви пред хасковския съд, че изпитва недоверие към тукашните магистрати.

Петков е недоволен от присъдата на Кърджалийския окръжен съд и иска от пловдивските магистрати тя да бъде отменена, а делото да се върне за ново разглеждане от друг състав на първоинстанционния съд.

Петков е осъден от кърджалийския съд да заплати кръвнина от 230 000 лв. на близките на Назми Шериф. Съдът е отхвърлил гражданските искове в останалата им част. Гражданските ищци и частни обвинители обжалват присъдата и искат наказанието на подсъдимия да бъде завишено и се увеличи размерът на присъдените обезщетения до пълния предявен размер.

В крайна сметка Пловдивският апелативен съд отхвърля жалбите като неоснователни. Решението подлежи на обжлаване пред Върховния касационен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button