Оградата по границата с Турция става обект за националната сигурност

Регион
Ограда

Министерският съвет включи в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност оградата по българо-турската граница.

Решението ще допринесе за опазване неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на изтичане на информация за способите и методите на опазване, както и оперативните възможности за охрана на границата. Очаква се да се подобри контрола за нерегламентирано преминаване на държавната граница и за превенция за осъществяване на незаконни дейности в близост до държавната граница.

Haskovo.info припомня, че в края на август правителството одобри допълнителни разходи в размер на 1 224 000 лв. за изграждане на допълнителен участък от оградата по българо-турската граница и прилежащия към него път по поречието на река Тунджа на територията на Хасковска област.

Тези средства са за изграждане на удължението на оградата в района на р. Тунджа с обща дължина от 1 875 м. С това удължаване на оградата, последният участък от нея на територията на Хасковска област, който беше проектиран на 11 540 метра, става 13 415 метра.

Още новини

loading...

Един коментар по “Оградата по границата с Турция става обект за националната сигурност

  • Хаха, да не може вече да се снимат резилите ли, затова ли практическите я “закривате”? А за прекарвачите на бежанци не е стратегически обект, палячовци!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.