Шестокласници от “Рилски” търсят находки на 8000 г. за патрона си

Любопитно
Музей

Хасковското ОУ “Св. Иван Рилски” чества патронен празник. Днес Българската православна църква почита Преподобния Йоан Рилски Чудотворец.

Първолаците имат презентации в училището, а останалите деца са разделени на групи – едни са в църквата “Св. Димитър”, други са на театър и кино, а трети – в Регионалния исторически музей.

Музей

Шестите класове участват в забавна игра по търсенето на находки сред експозициите в музея. Сред тях са и такива на 8000 г., а други не се притежават от други музеи по света.

Първи в играта тази сутрин се включиха учениците от 6 А клас.

Още новини

loading...

8 коментара

  • Много инетересна и креативна идея! Браво на Историческия музей! На първо място- децата научават къде се намира, защото малко хасковлии знаят това. На второ място-децата научат фрагменнти от историята, докато се забавляват. Ако и в училище постъпваха така, то със сигурност щяха да знаят повече! На трето място- веселбата е голяма, както се вижда. Няма ли и за възрастни подобна опция?

  • А в друго училище в града цяла седмица бяха изтървани от контрола и тешкия ботуш на главната тиранка. Госпожата нетипично за нея беше оставила школото да съществува без нейната божествена намеса и тежка правораздавателна ръка! Могат само да си пожелаят много такива щастливи седмици, в които да не подскачат при всеки звук и да не се оглеждат от къде ги дебне “опасността”.

  • Как не разбра горе описаната директорка, че никой не може да я понася. Даже дружките й се чувстват по-комфортно като я няма! Горките празноглавки могат да си водят тъпи разговори на воля и да си размятат некадърните задници напред назад с още по-голямо самочувствие. А редовите учители и служители просто се усмихват на воля и си спомнят стартарите времена, когато в това училище директор не можеше да си позволи да крещи просто ей, така защото е станал на криво; директор не можеше да си позволи да се заяжда с хората си просто ей така, защото някой не му е симпатичен; директор не можеше да си позволи да кадрува безобразно и за сметка на реални уволнения и гонения, просто ей така, защото си е “изкарал” конкурса; директор не можеше да си позволи да налага еднолично решения и да бъдат гласувани докато не бъдат приети, просто ей така, защото е решил че ще бъде на неговото! ДА, добрите стари времена без тиранката!

  • Защо ви е страх да и кажете името?Много често в коментарийте се говори за нея,но сякаш е безименна!Бъдете по-смели.

  • Как ще е безименна – прякора й е Бясната, Лудата катерица, Тиранката и др. подобни! Пък и жената страда като си види името. Много страда! Пък после и други страдат около нея. Когато тази не е в настроение следват безпочвени заяждания, непредизвикани крясъци и дори груба агресия. Тази женица смее да посяга на колегите си – не стига словесния тормоз който упражнява, ами и с агресия налита! Жалко, че преди време един родител не успя да я опуха както заслужаваше, че да си тръгне с подвита опашка от това училище! Сега ще си тръгне като й изкарат мръсните ризи на показ!

  • За горната: Когато на някого започнат да му се събират толкова проблеми редно е да погледне към себе си и да се запита дали неговите постъпки не са му навлекли всичко! Дали неговата лошотия не е навредила на толкова хора! Дали неговата проклетия не е преминала границите. Дали неговите действия не се връщат като бумеранг.
    Защото когато имат очи само за собственото си величие, виждат само собствения труд, ценят само дружките си, не слушат съветите на другите, преиначават чуждите думи с болното си съзнание, умишлено тормозят, нагрубяват, накърняват човешкото достойнство и подменят колективните желания и решения – тогава си отиват като подгонени кучки! Доброволно или пренудително – но си заминават, защото нямат място в системата на образованието!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.