Само “Ата строй” кандидатства за снегопочистването на Хасково

Хасково
Сняг

Фирма “Ата строй”, която миналата година отговаряше за снегопочистването на Хасково, е единственият кандидат и за тази зима.

Това стана ясно при днешното отваряне на офертите на кандидатите. Сега общинската комисия преглежда дали документите на фирмата отговарят на условията. По-късно ще бъде отворено и ценовото предложение на “Ата строй”.

Haskovo.info припомня, че прогнозната стойност на поръчката е 540 000 лв. без ДДС, като продължителността й е до 31 май 2018 г. За сравнение обществената поръчка за последната тежка зима бе за 450 000 лв.

Обществената поръчка е разделена на три обособени позиции. Първата е за общинските пътища и улиците в селата в община Хасково.

Втората е за кварталите: “Орфей І”, “Орфей ІІ”, “Република”, “Изгрев”, “Възраждане”, “Дружба І”, “Дружба ІІ”, “Куба”, “Ручока”, “Градска градина”, “Бадема” и “Кенана” (частично). Това са кварталите, намиращи се на север от река Хасковска с изключение на булевардите, попадащи в участъка и улиците в квартал “Център” и Източна индустриална зона, които ще снегопочистват и опесъчават от общинско предприятие “Екопрогрес”.

В трета обособена позиция попадат: “Овчарски”, “Тракийски”, “Македонски”, “Хисаря”, “Младежки хълм”, “Воеводски”, “Училищни”, “Каменни” и “Болярово” – намиращи се на юг от река Хасковска с изключение на булевардите, попадащи в участъка, които ще снегопочистват и опесъчават от “Екопрогрес”.

Всички обособени позиции са по 180 000 лв. без ДДС.

Още новини

loading...

12 коментара

 • Бай Добри-МУМИЯТА,ли ке кара снегорините???Тамам????МУМИИТЕ студ не усещат!!!

  • Като ви казвам, че Хасково е оставен на произвола, вярвайте! Хак ви е , нали гласувахте за промяна – ето ви я промяната – от лошо по-лошо става. Сега пак ледове, преспи, снежни коловози и блокирано движение. Пак ще чакаме пролетно слънце, за да излезем от малките улички. Тоя кмет е пълна скръб, потопи града и го върна 50 години назад.

  • Алоууууу тия с фирмите за снегопочистване разбирачите от снегопочистване- що не се явихте вие на тоя тръг бе??? Обявено е, че се търси фирма, предложена е цена-ЗАЩО ДРУГ НЕ ИСКА????- Защото е неблагодарна работа. Ако е суха зима държиш едни работници на заплата в готовност, те не работат и не ти плащат от общината. Ако има много сняг като миналата година денонощно бачкаш ама хората недоволни-не си му изринал стълбите пред къщи например или си оставил колата на улицата ама мърмори че не си изчистил улицата…

 • Късопаметен град сме- при Георги Иванов друг ли чисти снега? Да се молим тая зима да не е като миналата. Че само оня отгоре -Алах ли е Исус ли е оправя работата. Сто снегорина да изкарат при метър сняг-пак си е тая.
  И стига с това сравнение с мумия, гнусно е просташко е . Все някой ви слаб, дебел, нисък , висок, млад, стар – проява на липса на възпитание е. Като няма какво с килограмите и годините на човек се чекнете.

  • Снегорине, вземи да се обесиш на първата ледена висулка тая зима или се качвай на шейната и се омитай от Хасково, дървен философ такъв! А Беливанов си е чиста проба дъртак нефелен!

 • С две думи пак ще си ходим пеша,с големите ботуши,тази пача Атаман пак ще му мине номера със земеделска техника да се опитва да чисти и коловозите пак ще се чудим от къде се появяват.

 • Ей,СНЕГОРИН!!!Много си префърцунена,бе!!!Че и морален стожер!!Дедо с ПЛЕШИВАТА си тиква,лапа-лапа,и не му пука,ти СНЕГОРИН искаш на гимназистки да се правим!!!
  МУМИЯ алчна е Беливанчов и ТОЛКОЗ!!!
  ДЪРТ ОТКАЧЕН ПИРГИЧ!!!!

 • Дедко кмет по заръка на своя любим вожд Б.Б. ще лови снежинките още във въздуха. Иначе пътя пътеката и навънка от топлия кабинет. Тоя човечец кмета знае ли къде се намира въобще?

 • да предложат индивидуални договори за всяко село а града да си го районират има много фирми с техника които ще се справят по добре от атастрой

 • Ата строй за да спечелят поръчката наемат всякаква земеделска техника даже и да не е в движение важно да има бройка и ги паркират на паркинга до стадиона,миналата година имаше трактори които не мръднаха от паркинга до края на сезона,друга подробност е че земеделския трактор няма худравлични бутилки за натиск на греблото и то си пада от самата тежест и то не до земята и се получава един недоизчистен слой от около 10см.който в последствие като го омачкат колите става коловоз и после трактора само го заглажда.Друго нещо е че тракторите са без регистрационни табели и нямат застраховки гражданска отговорност и като застържат някоя кола иди се оправяй после.И не знам защо полицията спи за този проблем.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.