Хасково

Почетен знак, грамота и икона за номинираните хасковски лекари

Тримата номинирани за наградата „Лекар на годината“ получиха почетен знак, грамота и икона на Свети Мина от председателя на Районната лекарска колегия – Хасково д-р Николай Колев.

Haskovo.info припомня, че колегията номинира д-р Стефка Христова, д-р Ирина Марчева и д-р Диляна Дончева.

Лекари

Награждаването е по повод Деня на св. Иван Рилски Чудотворец – Празник на българския лекар.

Д-р Христова е номинирана в категория „Отличен лекар от Районните лекарски колегии“. Завършва медицина през 1975 г. във ВМИ – Пловдив. Специалист „Акушерство и гинекология“ от 1980 г., През 1981г. основава първия в областта детско-юношески АГ кабинет, работещ и до днес. От 1983 г. е акушер-гинеколог в Окръжна болница – Хасково, от 1999 г. е Завеждащ отделение „Патологична бременост“ и Родилна зала и от 2005 г. е началник АГО на МБАЛ – Хасково.

Д-р Христова заяви, че това за нея е много ценна награда, защото идва от колеги професионалисти. Тя изказа и уважението си към колегите в МБАЛ-Хасково.

Д-р Марчева е с номинация в категория „За дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на дадена специалност“. Завършва медицина през 1969 г. във ВМИ-Пловдив. Специалист „Детски болести“ от 1974 г., дългогодишен завеждащ 2-ро Детско поликлинично отделение (Хасково) до 2000 г. и до днес – практикуващ лекар в индивидуална педиатрична практика.

Д-р Марчева благодари за наградата и заяви, че винаги я е движило искренното отношение към работата и ежедневното удоволствие от професията.

Д-р Дончева е номинирана в категория „Ти си нашето бъдеще“. Завършва медицина в Медицински университет – Варна през 2013 г. От 2015г. е лекар-специализант по Нервни болести към МУ-София с практическа база МБАЛ-Хасково. Член на БЛС и Българското дружество по неврология.

Д-р Дончева е на курс в София и ще получи наградата си в столицата.

Лекарите бяха поздравени и от изпълнителния директор на болницата д-р Георги Гелов, който заяви, че номинираните са за пример и пожела да имат своите последователи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Борко и сие.
Борко и сие.
19.10.2017 18:34 18:34

Д-р ИРИНА МАРЧЕВА една крачка напред другите да се скрият някъде.Много здраве и дълъг живот д-р Марчева.

Хан кубрат
Хан кубрат
21.10.2017 8:42 8:42

Др. Христова благодаря от името на вски че ви има

Пациент
Пациент
23.10.2017 12:56 12:56

Да излекуват и КМЕТА,Дедо Добри от Олигофрения и Старческа деменция!!!
На тях се надяваме!!

Back to top button