Хасково

Купуват три високопроходими пикапа за хасковската пожарна

Три високопроходими пикапа и 36 комплекта за огнеборците ще бъдат купени за пожарната в Хасково.

Това става възможно по трансграничен проект между Хасково и Одрин на обща стойност близо 600 000 лв. Целта е повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване превенцията от бедствия, а проектът е с продължително 2 г.

Пикапите за бързо дейтвие в трудно проходими местности ще са оборудвани с гасителни съоръжения. Турските партньори ще получат противопожарен автомобил.

Партньорите ще обучават и по 20 деца, като в Хасково ще се оборудва кабинет с компютри и мултимедиа. След приключването на обучението ще бъдат организирани състезания за демонстриране на придобитите знания.

„Стартираме нещо хубаво и полезно, което ще допринесе за безопасността на Хасково и Одрин. Надявам се още догодина да се усети ползата“, коментира шефът на пожарната в региона комисар Николай Вълчев.

„Целта е да оставим на бъдещето свят, в който може да се живее. Горите са белите дробове на света и целта е да ги запазим. Надявам се в бъдеще да спечелим и проекти с възможност за техническа намеса от въздуха“, сподели директорът на пожарната в Одрин Айдън Баскак.

Проект

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.10.2017 19:39 19:39

Вълчев,много си умарлушен,да не те погнат и тебе за конфликт на интереси?Ти н-к на пожарната,жена ти н-к ТИЛ-МТСО и т.н.

Back to top button