Хасково

Глобяват с фиш по пощата собствениците на коли в нарушение

Глобата с фиш вече ще бъде изпращана само по пощата на собственика на сътветния автомобил в нарушение.

Това предвижда изменение на Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на община Хасково, предлагано от кмета Добри Беливанов за ноемврийската сесия на общинския съвет. Това се налага във връзка с изменение на Закона за движение по пътищата.

Досегашният текст на чл. 35, ал.3 от Наредбата е следният: „Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай първият екземпляр от фиша се закрепва към моторното превозно средство, като се вземат мерки той да не се повреди от атмосферните условия. Закрепването на фиша към моторното превозно средство е равносилно на връчването му. Вторият екземпляр се изпраща по пощата, а третият екземпляр остава за съхранение в службата за контрол. Освен фиш, да се залепва и стикер на колата, като самото нарушение се документира чрез заснемане с фотоапарат.“

Предложението е тази алинея от Наредбата да придобие следната редакция: „Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай фишът се издава на собственика на моторното превозно средство, като първият екземпляр от фиша му се изпраща, а вторият и третият екземпляр остават за съхранение в службата за контрол. Към моторното превозно средство се закрепва уведомление, в което се посочват мястото и времето на нарушението, моторното превозно средство, с което е извършено нарушението, нарушените разпоредби, размерът на глобата, срокът, сметката или мястото за доброволното й заплащане. Закрепването на уведомлението към моторното превозно средство се смята за връчване на фиша. Самото нарушение се документира с фотоапарат.“

С глобяването на собственика на колата се очаква да се повиши събираемостта на глобите с фиш.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.10.2017 9:52 9:52

Най-големият проблем на борбата с нарушенията е избирателното поведение на контролиращите органи. Гледал съм как паякът преминава по улица, на която от край до край има забрана за спиране, върволицата от спрели е по цялата ѝ дължина и все пак никой не беше санкциониран. Не можаха да харесат. Нямаше селяни, нямаше бедняци, нямаше с други регистрации… Това не е спазване на законодателството, а подигравка с него. С тези фишове по пощата ще е същото, даже може и по-зле.

Колев
Колев
21.10.2017 12:00 12:00

Предложение към кмета и общинските съветници, от които зависи приемането на местните закони. При отсъствие на собственика, автомобила се вдига с паяк, при невъзможност за отстраняване с паяк, заради дървета, клони или други пречки се поставя скоба. Така няма нужда от поща, а собственика сам ще си плати глобата преди да излезе от наказателния паркинг или преди да му махнат скобата.
Глобите и без това са ниски и по преценка на полицая, което създава предпоставки за минимални глоби за „НАШИ ХОРА“, ако полицаите вдигнат по грешка някой автомобил. Ако собственика, откаже да получи фиша по пощата, се смята, че не го е получил и след определен срок ще му анулират фиша.
Трябва да се приемат фиксирани глоби и да важат еднакво за всички. Вместо да се премахнат двойните стандарти, Вие ги разширявате, за да се избегнат глобите за „НАШИ ХОРА“. Пощата струва пари, които са за сметка на данъкоплатците. Що за без предел творите в тази община?

Ееееѝ,Колеееееев!!!!!
Ееееѝ,Колеееееев!!!!!
21.10.2017 12:14 12:14

Абе,Колев,Абе келеш!! !Ако те разберем кой си скоби на ташаците ще поставим и задника ти с паяк ще повдигнем!!!!

мама ти Колев
мама ти Колев
21.10.2017 12:21 12:21

Колеееев,къде живеещ,бееее???????????

ЦУНКАТА
ЦУНКАТА
21.10.2017 13:32 13:32

Съгласен съм с първия коментар защото съм потърпевш.Имаше 7-8 коли,но само на мен сложиха стикер.Другите бяха луксозни а-ли.Не споря,имам вина,но останалите …

Георги
Георги
21.10.2017 15:34 15:34

Това което казва Колев е самата истина. Единствения безплатен паркинг на пъпа на центъра, заграден с бариера е пред общината за Али Баба и 40-те съветника. И това, ако не е злоупотреба със служебно положение……

Ненормалници
Ненормалници
21.10.2017 19:29 19:29

Нормални ли сте Хасково. Инфо? Четете ли Закона. Има си предвидена процедура, ако не е собственикът виновен. Като сте некомпетентни посъветва те се с някой, преди да пишете глупости. А и в общината има хора, които се занимават о това, питайте ги, за да ви отворят очите.

до Ненормалници
до Ненормалници
21.10.2017 19:56 19:56

Хасковлии са КОЛЕВЦИ!!!ЖИВЕЯТ В 1957 год.Ммм!!!!Даже и няма да разберат намека за 1957 год.

Бизнесмен
Бизнесмен
22.10.2017 18:39 18:39

И кога шофьорите на паяка ще спрат да крадат нафта и да разливат по гаражите.

Back to top button