Любопитно

Без лауреат на „Недялка Симеонова“, Веско Ешкенази отличи рускиня

За поредна година не бе излъчен лауреат в четвърта възрастова група на Международния конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково.

Втората награда тук е за Оливия Кроитору, а трета е Чонг-Ин Ли. Оливия бе наградена от цигуларя Веско Ешкенази с майсторски клас и й подари ноти с неговия автограф на 24 каприза от Николо Паганини. В началото на церемонията по награждаването Ешкенази изпълни „Песен“ от Панчо Владигеров.

Конкурс

В първа възрастова група с първи награди са Михай Мангър и Диана Чаушева, втори са Александър Цветанов и Лазар Мутафчич, а трета и наградата за най-малък участник получи 8-годишната Павела Занева.

Конкурс

Първи във втора възрастова група са Ива Маринова, Роберт Амихълъкиоае и Димитру Адвахов, втори са Боряна Желева, Славина Тенева и Наз Тюркмен, трети са Леонардо Димоски и Ясен Стаменов.

В трета възрастова група първи са Анна Оборок и Кристиан Кукуш, втори са Фердинанд Слезак и Ния Лечева, а трета е Кристина Марушич. Поощрение (диплом) заслужи Ванеса Кептени.

Конкурс

Съпътстваща награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци се присъжда на Ния Лечева. Диплом за Високохудожествен клавирен съпровод заслужи Ивелина Казанджиева.
Призьорите получиха наградите си от председателя на журито проф. Ангел Станков и кмета Добри Беливанов. Последва гала концерт на най-добрите.

Конкурс

42-те Музикални дни “Проф. Недялка Симеонова” ще бъдат закрити от 19 часа с концерт в театъра на Камерен оркестър при община Хасково с диригент Цанислав Петков и солист Мичо Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.10.2017 17:44 17:44

Дъртия кмет с тая тъпа усмивка е стресирал участниците и те не са свирили хубаво, затова няма лауреат.

Реалист
Реалист
23.10.2017 9:42 9:42

Нормални ли сте с тоя коментар?
Проява на пълна прототия е да коментирате възрастта на хората. Още повече в случая наградите ги определя журито а не кмета. След като няма достоен за приза , по-добре да не се присъжда. Не е прецедент в подобен вид прояви. А дали са свирили хубаво участниците, да бяхте отишли на галаконцерта да гледате!Без пари беше. Но всъщност едва ли сте ходили на концерт класическа музика

Анонимен
Анонимен
23.10.2017 19:49 19:49
Отговор до  Реалист

абе,реалиста,вие от ГЕРП не си ли свалихте доверието от тоя? Сега какви са партийните директиви-бай Добри ли е добрият или Биг Босьт Делян?

Анита Маврова
Анита Маврова
23.10.2017 10:54 10:54

Най-добрия фотограф! ❤

Back to top button