Хасково

Пострадал след падане на заснежен тротоар осъди община Хасково

Хасковлия осъди общината за непочистен от снега тротоар, на който мъжът с инициали Д. Н. Д. паднал през зимата и си счупил крака, става ясно от решението на Хасковския районен съд.

В исковата молба мъжът твърди, че на 1 февруари тази година се придвижвал пеша по тротоара на бул. „Освобождение“ в посока центъра на Хасково, от страната на аптека „Ванчеви“. Тротоарът бил непочистен и заледен вследствие на падналия сняг. Снегът бил над 40 см. и по проправената пътека можело да се движи само един човек.

След магазина за детски стоки, който се намирал на ъгъла на ул. „Козлодуй“, на тротоара между „Козлодуй“ и бул. „Освобождение“ хасковлията се подхлъзнал и паднал, като си счупил десния крак.

Кракът му бил отекъл и усещал силна болка. Гипсирали го, като бил с гипс и трудно подвижен до 10 март. След като гипсът бил свален, чувствал болка в крака и се придвижвал доста трудно. През този период, тъй като бил трудноподвижен, се налагало за него да се грижат съпругата му и дъщеря му.

Ищецът посочва още, че към 1 февруари бил подал документи за започване работа като охранител. Една седмица след инцидента от фирмата му се обадили, за да постъпи на работа, но тъй като бил с гипсиран крак, не го назначили на работа и до датата на подаване на исковата молба бил безработен.

От община Хасково не подали писмен отговор и не изпратили представител на съдебното дело.

В крайна сметка съдът счита иска на хасковлията за основателен и осъжда общината да му заплати сумата от 2000 лв. (предявена като частичен иск от 15 000 лв.), представляваща обезщетение за неимуществени вреди в резултат на непозволено увреждане, изразяващи се в претърпени болки и страдания, ведно със законната лихва върху сумата, считано от датата на предявяване на иска – 22 май до окончателното й изплащане.
Решението на съда не подлежи на обжалване.

7 коментара

  1. Всички пострадали по заледените и с дупки пътища трябва да съдят Общината.

    1. И това не помага, защото те плащат наложеното им наказание, от общинският бюджет. Или по-точно, от нашите данъци. Ако отговорният за белята общински служител, бъде принуден, да заплати от джоба си – виж тогава може и да се пооправят нещата.

  2. Ами, момчето – таксиметровия шофьор който падна пак на България до полицията и береше душа в Пловдив с черепномозъчна травма.Какво стана с него?Три дни ихо,ихо и след това тихо.Май,нищо.Уважавана медия сте,проверете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button