Любопитно

Димитровградска журналистка и поетеса с дарение

Дарение на Дома-музей „Пеньо Пенев“ в Димитровград направи Ваня Данева, журналистка и поетеса.

По повод 70-годишнината от основаването на Димитровград тя подари аудиозаписи от интервюта с носители на Националната литературна награда „Пеньо Пенев“, с която се отличават творци за национален принос в развитието на българската поезия. В записите звучат гласовете на Павел Матев, Иван Динков, Петър Караангов, Николай Христозов.

През последните години Ваня Данева е предоставила на дома-музей също дипляни, брошури, кратки антологии с участието на димитровградски поети и други печатни материали, съхранили факти и събития от културния живот. Всичко това е част от паметта на града и трябва да се пази за идните поколения, казва тя.

Ваня Данева е работила в печатни и електронни медии в Димитровград и региона. Автор е на стихосбирки и на публицистичния сборник „В епицентъра на прехода”. В началото на ноември в Димитровград ще бъде представена новата й книга „Марсианска трева“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button