Хасково

Продават общински имот без търг за 280 бона за нов хлебозавод за 5 млн. лв.

Докладна от кмета Добри Беливанов за сесията в петък предлага продажба на поземлен имот в Хасково – частна общинска собственост по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

Това се прави във връзка с постъпило в общината инвестиционно намерение от „Хлебозавод Тимс“ ЕООД, представлявано от управителя Иван Димитров за построяване на ново предприятие за производство на сладки и тестени изделия.

Общинският съвет вече е дал предварително съгласие за продажба на имота на пазарна цена, без търг или конкурс с площ близо 29 декара. В общината е представен и Сертификат за инвестиция, като в случая класа на инвестицията е клас Б. Планираният размер на инвестицията е 5 000 000 лв.

В общината са постъпили заключенията на двама лицензирани оценители, с определена пазарна цена на стойност от първия оценител 294 600 лв., а от втория – 260 600 лв. Средната аритметична стойност е 277 300 лв. Така предложението е имотът да бъде продаден за 280 000 лв. без търг или конкурс на „Хлебозавод Тимс“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЪРЗО,ЧЕ....
БЪРЗО,ЧЕ....
26.10.2017 13:44 13:44

Къде се намира този имот ,че е на тази ниска цена ,та то земеделските земи в селата общината ги дава под наем на много по висока цена .Тоя наистина се подиграва с гражданите.Итова ако не е далавера здраве му кажи .

Хлебар
Хлебар
26.10.2017 13:49 13:49

Имота е до Химмаш то от бившия кмет земя за продаване не остана- всичката си я купи той .А това е пазарна цена писали са хората „с определена пазарна цена на стойност от първия оценител 294 600 лв., а от втория – 260 600 лв. Средната аритметична стойност е 277 300 лв. Така предложението е имотът да бъде продаден за 280 000 лв. без търг или конкурс на “Хлебозавод Тимс”“
Прилага се оная широкоразказвана наредба за насърчаване на инвестициите на общинския съвет, да видим дали ще си я спазят?!Ако тръгнат сега търг за земята да правят. ..може и година да мине и тоя дето е решил да прави хлебозавод тука да се откаже

Back to top button