163 безработни се явиха на трудовата борса в Хасково, търсят и кадрови войници

Хасково
Борса

163 безработни се явиха на общата трудова борса в Дома на техниката в Хасково, съобщиха от Регионалната служба по заетостта. От службата уточниха, че това е една от най-посетените борси в региона.

12 фирми предложиха на безработните 76 свободни места, като сред тяхса за контрольор качество, машинен оператор, механик, шивачки, майстор сладкар, работник в сладкарското производство, пекар, шофьор за пласмент, общ работник, шофьор на автобус за международни линии, стюардеса, готвач, електромонтьор, монтьор за поддръжка на автобуси, кредитен консултант, монтажник за отоплителна инсталации, електротехник, заварчик, продавач, сервитьор, готвач, помощник готвач, дограмаджия, монтажник на дограма.

Борса

Най-голям интерес предизвикаха свободните места, предлагани от новопостроения завод между Хасково и Димитровград военното окръжие. Някои от жените не останаха доволни от размера на заплатите в завода. Военните пък търсят 188 кадрови войници, които са в поделения из страната. Хасковското поделение се очаква да обяви свободни места през 2018-а.

Други 4 борси се проведоха през 2017-а в Хасковско, на които са обявени 121 работни места, като 114 са вече заети.

Иначе, безработицата за първите 9 месеца на годината в Хасковска област е 8.1%, което е с 2.2% по-ниско в сравнение със същия период на 2016-а. На работа са постъпили общо 5771 безработни, а обявените свободни места са 5338.

Борса

Само през септември на работа са постъпили 870 безработни, а заявените свободни места са 835. Равнището на безработица е 7.1% при 6.5% за страната. Към края на септември регистрираните безработни в областта са 7377. С най-ниско равнище на безработица са общините Хасково – 4.9% и Димитровград – 5.3%, а с най-високо – Маджарово – 20.2% и Симеоновград – 18.3%, съобщи на пресконференция директорът на Регионалната служба по заетостта.

Още новини

loading...

6 коментара

  • Разбрах че за длъжноста ЗАВАРЧИК в БЮРОТО се е явил и БАТѝ ПАВЕЛ ХРИСТОВ бивш МВР —-той навремето е бил заворчик електроженист и сега не му стигала пенсийката та моамчето решило да поработи

  • То хубаво търсят работна ръка ,но никои няма да се хване за 300-400лв…Военни като ги гледам какви смотльовци стават и ЖЕНИ военни направо ми става смешно..Тези жени за какво са там само за е*ане ..

  • Луда катерица, болна от бяс си търси спешно работа – минимум директорски пост. С коМфортен кабинет, по възможност да се освободят места и за дружките й! Да им се осигури стая за кафенца, цигарки и раздумка! Работата – само приятна. Задължително да се осигури контингент за навикване, за тормоз, за изтезание и забавление! По възможност да има и служебни купони за отпускане на напрежението. А и да не забравяте – необходима е придворна свита от подмазвачки и подлоги, които да вдигат самочувствието на лудата катерица и да правят всекидневни четки!

  • Малиии, ма тва мяса на нашто изтърваното. Ха дано да стане още по “топ”. Да вземе да се махне, че цял един колектив ще празнува. И ние пити ще раздаваме. Само да се махне това същество и да може пак хората да дишат свободно! Ще ли го дочакаме!

  • до свежарче —- много си откъсан мръсник долен бат ти павел да му пр-днеш на х-я дърт и ти нещастик си бил във тази система и си остана пълен нещастник незадоволен прати жена си да я направя щастлива отвсякаде

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.