Хасково

Беливанов обяви докладна на ГЕРБ за незаконна, мнозинството я прие

Повече от час продължиха бурните дебати на сесията на общинския съвет по докладната, внесена от сесийната група на ГЕРБ, която предвижда взимането на 150 000 лв. от парите за видеонаблюдение и разпределянето им за развитие на детско-юношеския спорт и културата в община Хасково.

В началото от ДПС заявиха, че са за подкрепата за спорта и културата, но изразиха несъгласието си по начина на разпределението на парите. Оставало съмнение, че парите се раздават на калпак на спортните клубове – едни получавали 1000 лв., а други – 25 000 лв. Предложението на сесийната група е това да става на проектен принцип – всеки клуб да обоснове за какво ще изразходва парите.

Георги Пеев от Коалиция за Хасково заяви, че по закон ако кметът не е съгласен с това решение на общинския съвет и го оспорва, то ще падне в съда. Беливанов бе призован да се изкаже дали ще подкрепи докладната.

Димитър Траянов от ГЕРБ заяви, че парите сега са разпределени по същите критерии, както и първите 150 000 лв. – ако даден клуб е получил 10% от общата сума и сега получава същия размер.

Добри Беливанов заяви, че не е против финансирането на спорта и културата, но заяви, че докладната на ГЕРБ е незаконосъобразна и изброи законите, на които тя противоречи. Кметът заяви, че за спорта вече са разпределени пари, като остават още 20 500 лв. Той посочи, че вече са отворени офертите по обществената поръчка за видеонаблюдението и че проектът ще се развива. Беливанов призова ГЕРБ да си оттеглят докладната, такова предложение направиха и Красен Ангелов, Петър Кирев, които са от спортната комисия, както и от ДПС.

Даниел Гаргов, председател на бюджетната комисия и Исмаил Исмаил, председател на комисията по законност се изказаха, че докладната е законна. От Коалиция за Хасково заявиха, че няма да участват в гласуването.

В крайна сметка предложението на ГЕРБ бе прието с 22 гласа „за“, а четирима съветници се въздържаха.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ПА ПАП АПА
ПА ПАП АПА
27.10.2017 12:19 12:19

Даниел Гаргов, председател на бюджетната комисия и Исмаил Исмаил, председател на комисията по законност се изказаха, че докладната е законна– ДА КАЗВАШ НА НЕЗАКОННОТО, ЗАКОННО И ТО ДА СИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯ= РАВНИ НЯМАТЕ

Анонимен
Анонимен
27.10.2017 13:30 13:30

Тоя цирк между дедко кмет и тъпите герберасти ще разруши Хасково. Не ви ли е срам бе идиоти – заради едното его на един изкукуригал дъртак и заради партийните напъни на една загиваща партия ?????? Махайте се от Хасково и България, мизерници алчни!

Анонимен
Анонимен
27.10.2017 15:35 15:35

Димитър Траянов явно добре е усвоил похватите на баща си ,който крадеше от стола на МВР,крадеше докато не го хванаха.Това го очаква и синчето.
А,иначе гаргата грачи грозно ,зловещо за да я чуе лиляна мома убава.

John
John
27.10.2017 16:47 16:47

изкукуригалите са 22-мата гласували „за“!

Ivan
Ivan
27.10.2017 21:35 21:35

Един,който да мисли трезво и баба му ще изкарат крадец и убиец !!!!

Пъпеша
Пъпеша
28.10.2017 13:01 13:01

Кауньььи хич ви няма!!!ГЕРБ ви Е.АТ вие скляпате!!!
КАУНЬИ!!!
БОЙКОВИЯ ЛАЙ.ЯВ Г.З ЛИЖЕТЕ!!!!

Back to top button