Унищожиха десетки хиляди ментета дрехи и парфюми

Регион
Ментета

53 588 текстилни изделия, парфюма и козметични продукта, етикети, метални емблеми, обувки, дамски чанти бяха унищожени, при общо шест процедури през октомври, под контрола на Митница “Бургас”.

Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.

Чрез механично нарязване бяха унищожени 25 094 чифта чорапи, 14 507 тениски, дамски и мъжки блузи, ризи и екипи, по-голяма част, носещи логото на известни спортни марки, както и 7502 мъжко и дамско бельо. Чрез натрошаване бяха унищожени 4172 парфюма и козметични продукта, имитации на 20 световноизвестни марки. Унищожени бяха още 1620 етикета и метални емблеми, 383 спортни обувки и чехли, 310 дамски чанти с логото на хитови брандове.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на “Капитан Андреево” през изминалата 2016 и настоящата 2017 година при опити да бъдат пренесени в нарушение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.

За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

 

Още новини

loading...

Един коментар по “Унищожиха десетки хиляди ментета дрехи и парфюми

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.