Регион

Купуват нова техника за поддържане на чистотата

За обработка на отпадъците в регионалното депо в Харманли ще бъден закупен булдозер, който ще замени остарялата техника и ще намали разходите.

Решението бе взето на последното заседание на общините, включени в ползването на регионалното депо в Харманли.

Община Харманли, която е собственик на депото, ще се снабди и със сметосъбиращ автомобил, с който се осигурява функционирането на общинската система за управление на отпадъците. Нов лекотоварен автомобил пък ще подпомага събирането на зелени отпадъци в община Свиленград. Возилото ще се стопанисва от общинското предприятие „Благоустройство и озеленяване“.

Регионалното сдружение на общините Харманли, Свиленград, Любимец, Тополовград, Симеоновград ,Маджарово, Стамболово, включени в харманлийското депо, обмисля възможността да кандидатства за финансова подкрепа при проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци. Въвеждането в експлоатация на такива инсталации ще доведе до намаляване на количествата на депонираните биоразградими битови отпадъци, както и до по-ефективно използване на отпадъците като ресурс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button