Регион

Харманлийци с награди за благотворителност

Почетни плакети и грамоти, осигурени от Националното сдружение на общините в България получиха Живко Йосифов и Пембе Юсеин.

Отличията им се връчват по повод организирани и проведени от тях благотворителни инициативи за децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Харманли.

Тази година, за пръв път, НСОРБ предостави възможност на кметовете да предложат за награда изявени личности, допринесли за положително развитие на общността, в категория „Активни граждани“.

„Добрите дела трябва да бъдат възнаградени, а хората допринесли за тях – удостоени с внимание и поощрени. Тогава доброто става „заразно“. Считам, че тези хора са истински „активни граждани“, а общественото признание ще бъде за тях удовлетворение от добре свършената работа в полза на деца в неравностойно положение“, мотивира номинациите си кметът Киркова.

След като предложението на градоначалника бе одобрено, днес, тя връчи тържествено отличията на притежателите им. Кметът Киркова им благодари за инициативността и благотворителния жест от тяхна страна към децата от социалното заведение в града.

Видимо развълнувани и изненадани Юсеин и Йосифов изказаха благодарността си към местната власт за признателността и отделеното внимание и споделиха с градоначалника някои от идеите си за бъдещи благотворителни каузи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button