Външни публикации

3 правила какво да не правим с тези така съблазнителни бързи кредити онлайн

Услугата бързи кредити онлайн придобива все по-голяма популярност в България.

И това е съвсем разбираемо. Ако приходите вървят, то разходите направо галопират.

Те са като онези яйца в електронната игра от социализма с вълка от „Ну, погоди“. Вълкът стои в центъра, а от няколко места се спускат яйца и той трябва да ги улови. Същата е ситуацията и с разходите. Появяват се нови и нови. Идват от различни и места и в един момент идват от различни места едновременно. Тук започва гимнастиката със семейния/личния бюджет. Ето три практики, които трябва да сложите в черен списък, когато става въпрос за бързи кредити онлайн.

1. Не взимайте повече от необходимото. Направете си точна сметка, сложете някакъв минимален буфер в сумата, която ще заемете, но в никакъв случай при нужда от ремонт за 300 лева за автомобила не взимайте 500. Почти всички сме алчни по природа и винаги ще „им намерим място“ и на останалите 200 лева, но това не е правилната нагласа.

2. Не влизайте в порочния кръг да заплащате един или повече от вашите бързи кредити онлайн с друг/и. Това е ситуация, от която човек трудно се измъква. Причината се крие в структурата на дълга, който имате. При финансовия инструмент бързи кредити онлайн голяма част от вноската, която правите, отива за погасяване на лихвата, а не на главницата. Заемът е така структуриран, защото има по-висок риск от невръщането му в сравнение с традиционните кредитни инструменти.

3. Когато става въпрос за бързи кредити онлайн, не свиквайте да правите само минимални вноски по кредит. Това би означавало, че поддържате главницата голяма и лихвата, която е в пряка зависимост от нея, също остава голяма. Ако нямате възможност да погасявате по-голяма сума, потърсете допълнителен източник на доход.

Ползването на бързи кредити онлайн има своите тънкости. Както правила какво да не правим, така има и правила какво да правим.

Back to top button