Хасково

Съдът пак отмени текстове от общинска наредба, облагодетелстващи кабелни оператори

Хасковският административен съд отмени текстовете на чл. 21 и чл. 40 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Хасково, става ясно от решението на съда Тук.

Тази наредба, приета с решение на хасковския общински съвет е оспорвана за втори път от областния управител. Първият път бе по сигнал на съветника от Коалиция за Хасково Георги Пеев, а сега жалбата е подаден от Пеев и Светослава Стоянова от Коалицията.

Мотивът на областния управител е заради допуснати съществени процесуални нарушения и в противоречие с материално-правните разпоредби.

Оспорените текстове включват и реда за извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване и с които се намаляват цените за изграждане на законни подземни кабелни мрежи.

Сред конкретните аргументи за оспорването е липсата на справка за проведени обществени консултации по предложенията. Отделно, на сайта на общината не е публикувана нужната обосновка на докладната.

Сега съдът отменя въпросните текстове, като решението подлежи на касационно обжалване пред ВАС.

Според Пеев тези текстове от наредбата облагодетелстват хасковски кабелен оператор с по-ниски такси за вкопаване на незаконната си въздушна кабелна мрежа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

14 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
01.11.2017 15:05 15:05

Съдът кога ще се намеси и отмени незаконното заграбване на паркингите в града от една единствена фирма. Какъв е този търг с един единствен кандидат, който да си предложи каквото му е изгодно и после да граби от гражданите 10 години напред! По какви символични цени са отдадени тези паркинги. Колко вреди за бюджета на града е нананесено от това действие. Какви са огромните печалби за фирмата – собственичката се хвали, че за един ден си избива наема за цял месец – осталото било печалба! Как нямат срам тези т-н бизнесмени и бизнесменки. Съд и отнимане на заграбеното за тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

койчо
койчо
01.11.2017 16:12 16:12

Като се има предвид как лиже и маже пред всеки кмет тази собственичка – не е странно, че от както паркингите на града се отдават на аренда – само една фирма ги взема и стопанисва. То бива такова беззсрамие, ама поне прах в очите да се бяха постарали да хвърлят малко. Толкова явна шуробаджанащина, далавераджийство и връзкарство не се вижда всеки ден. Пита се какво получава града в замяна – нищо и никакви стотинки, докато оная коМфортната си събира печалбите. Да не говорим там какви далавери върти, само и само да си плаща! Селска наглост от всякъде.

Щалаптков
Щалаптков
01.11.2017 16:47 16:47

Росене, спри да пишеш тези коментари. Вече и кучетата пред общината знаят, че нямаме акъл за пет стотинки.
Ти нали си нареди далаверата с кабелите. Паркингите няма да ги вземем този мандат. Ще чакаме Делян да спечели следващият и тогава ще действаме.

некой си
некой си
01.11.2017 19:22 19:22

Защо трябва да се граби от гражданите, за да си брои парите някаква проста селянка от село. То се видяло, че обещанията за ревизиране на договорите за паркингите бяха само пушилка. Нищо не се случва, никой не иска да стигне до дъното на тая корупционна сделка и мръсна работа. Какво се правят на слепи и глухи т.н. общински съветници. Тя тая мръсница и вас ощетява бе дебили. Тоя град е и ваш. Ако има повече за града ще има и за вас повече за лапане. У прост народ сте вие. Ще клюкате тука на една селянка, дето е заграбила половината град.

небудала
небудала
01.11.2017 21:13 21:13

Да се направи нов честен търг за тези паркинги – и не една, а няколко фирми да ги стопанисват. Какво е това – всички паркинги при един собственик. Знаят я всички тая производителка на големи зелени плодове. Във „голямата“ й фирма един няма добра дума да каже за нея, пък на другото и работно място я кълнат и реват. Как така и при една и при друга власт, все тая ще ги печели търговете. Тя от вашите пари уважаеми граждани си построи многоетажната къща и децата си изучи. Пък вие скляпайте и преглъщайте щото сте будали.

?
?
01.11.2017 21:31 21:31

Някой проверява ли я въпросната фирма как си води сметките. Издават ли касови бележки или само си прибират парите. Раздават ли на всички паркирали квитанции, или не. Ако е дадена бележка, друг като спре пак ли му се дава или с една бележка се отчитат 2-3 пъти. Защото не веднъж се случва да ти вземат парите, пък бележката после. Да ама на някои коли слагат бележки, на други не. Това си е прикриване на оборот. Някой интересува ли се от тези злоупотреби. И какво се прави по въпроса.

Паруша да да и ние сме тука
Паруша да да и ние сме тука
02.11.2017 0:36 0:36
Отговор до  ?

Правилно, прикриването обаче в най-големи размери е на паркингите, които са систематизирани(аида,21-ви век и прочие)
И вярваш не вярваш на 600 парични единици през касовия апарат я минат 10-20-30 я пък нямало коли…
За толкова години веднъж ли не можаха тези нап-аджии да преброят колите на паркинга и да ги сверят с касовия апарат?
ГОДИНИ,ГОДИНИ НАРЕД, КЕРВАНА СИ ВЪРВИ,КАРПУЗИТЕ ВЕЧЕ,ЧАК ВЗЕХА ДА ПРЕЛИВАТ ОТ КАЛЯСКАТА

123
123
02.11.2017 7:53 7:53

А СЕМ ще проверили твърдението, че хасковски кабелен оператор нарушава законодателството за авторските права. Особено през почивните дни, когато пускал канали с мачове, без да има договор с разпространителите.

John
John
02.11.2017 10:02 10:02

на 50 метра от НАП ме питат, ти искаш ли бележка за паркинга!

чочо
чочо
02.11.2017 11:33 11:33

Така ще е като, като в тоя град всички служители по отговорните институции се купуват с пари и други облаги. Тая паркинджийка има пари да купи всеки, които надигне глас за справедливост. Рано или късно приемат подаденото. Но всички граждани няма как да купи. Колкото и да се бие в гърдите колко е чиста по документи – толкова е мръсна в душата в делата. Нали тази същата знае, че има медии и институции и извън града. Не може вечно да излиза суха от далаверите. Скоро ще й лъснат мръсните номера на светло. Нека всички я гледат и да говорят за далаверите й. Нали иска да е известна – ами да става известна!

Бончо
Бончо
02.11.2017 11:47 11:47

Паркингите са едно на ръка, въпросът е за какво тая фирма получава специално отношение и си взема търговете. Очевидно не е само въпрос на корупция, подкупи и гърбове на високото. И тези неща се случват при различни кметове, при различни власти. Колко ще да е кадърна тая бизнесменка или другаде е истината. По скоро че гледа със всяка власт да е добре. Иначе като биснесменка е напълно посредствена. Вижте й само само фирмата за таксита – раздрънкани, мръсни коли. Вмирисани отвътре. Шофьорите надуват само чалагаджийска музика, пушат в колата без да питат клиента. Касови бележки не дават даже, ако си поискаш – все някакъв проблем имат. Диспечарките най-спокойно ти тряскат телефона – няма ли коли. Ами като нямата коли, защо развивате изобщо дейност. Като не можете да работите нормално – какво още се бутате сред останалите фирми. Май с много дини под една мишница не става работата. Ама тя откъде да знае жената. Нали е от село. а иначе дини е виждала – много отблизо даже.

Ало такси
Ало такси
02.11.2017 11:57 11:57

Ало, голямата собственичка на паркингите. Ти на какви суми осигуряваш хората си ма. Тия дето мръзнат по цял ден на паркингите – тях какво ги правиш. Какво са подписали хората и какво им внасяш, ти какво ги караш да правят. А парите под масата дето скришом ги даваш. Това пред НАП идиотите на виждат ли, че по цял ден са едни и същи хората на паркинга. Какви лъжи пробутва официално и документално тая голяма собственица. В тая държава няма как да печелиш без да лъжеш държавата. Пък госпожата се хвали на ляво и на дясно колко изкарвала от паркингите, колко й бил успешен бизнеса и прочие. Ами като лъжеш, криеш, ощетяваш и експлоатираш как няма да имаш пари за чалгаджийски сбирки всеки петък! Какъвто ти манталитета, толкова ти й акъла. От голямата си уста ще си патиш накрая и от „многото“ акъл, драга.

стилист
стилист
02.11.2017 19:39 19:39

Брей, от всички коментари излиза, че собственичката на тая фирма е голям боклук. Тя и визията и такава – като на любимешка селянка. Много грижи ще да има тая жена да си пази бизнеса и облагите, щото напоследък на дърта кикимявка е заприличала. В каквото и да се облече тая най отгоре на всяко тоалетче се кипри злобната й физиономия с ония гадни пъпки. Сигурно от злоба са й излезли. Ама при толкова пари дето има, бива да си оправи визията, ча да не плаши хората. Пък и малко тлъстини да си премахне от някои части, че стърчат видимо. Съветите са напълно безплатни.

Анонимен
Анонимен
03.11.2017 18:56 18:56

Ха-ха-ха. Оная ще се изяде от яд на тия коментарчета. Оти още не си се обадила да ги трийнат ма. Щото трябва да признаеш, че се разпознаваш в тях. Пък самочувствието ти много високо е литнало – нещо не се връзва!

Back to top button