Регион

Правят кладенец за питейна вода за новите заводи край Крепост

Нов кладенец за питейна вода край димитровградското село Крепост предстои да се изгради следващата година, съобщи кметът на общината Иво Димов.

Предвижда се новото съоръжение да снабдява с вода изцяло строящите се край Крепост заводи. При пълен капацитет на работа, новите предприятия ще се нуждаят от около 10 литра вода в секунда. Съществуващият кладенец на Крепост е с капацитет 12 литра в секунда и няма да може да осигури необходимата вода. Това впоследствие може да доведе до недостиг на питейна вода за селото.

Сега общината е стартирала процедури по геофизични проучвания, промяна на статута на земята и сондажи, като се предвижда новият кладенец да заработи най-късно до година и половина. Дотогава опасност за нормалното водоснабдяване на Крепост няма. Градоначалникът допълни, че общината съдейства на инвеститорите с условия за развитие на бизнеса им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button