В новите социални блокчета ще настаняват хора с личен лекар, децата трябва да са на училище

Хасково

На редица изисквания трябва да отговарят нуждаещите се от подслон, които ще бъдат настанявани в новите социални блокчета в хасковския квартал „Орфей“.

Това стана ясно на общественото обсъждане на проекта по довършването на трите блока за 1.5 млн. лв.

Децата в съответните семейства трябва да посещават забавачка или училище, безработните трябва да са в програми за осигуряване на заетост и в програми за социална интеграция. Хората трябва да имат избран личен лекар, а родителите да се задължат да водят децата си на имунизации.

Целта на проекта по ремонта на блоковете е осигуряване на съвременно място за настаняване на маргинализирани групи от населението. При изграждането на този тип жилища трябва да се осигури подслон на маргинализираните общности, в това число роми и да не се стига до изолация и изключване.

Целевата група са бездомни или живеещи в много лоши битови условия, родители с деца, многодетни семейства, деца с влошено здраве и такива с увреждания, хора в риск от бедност и социално изключване.

4 коментара

  • Тия блокчета са започнато и изградени до сегашното положение по идея и с осогурени пари от Г. Иванов, недейте да плямпате че заслугата е на нефелния Беливанов. Тъпия Беливанов и още по-тъпите гербери могат само да дишат прахта след Иванов. Но еша си нямат да рушат направеното и да си присвояват заслуги, т.е. с чужда пита помен да правят. Некадърници……

  • Ха-хааааа,не стига,че тези блокчета са построени от кмета Георги Иванов,ами ГРОБарите са толкова некадьрни и крадливи,че няма да могат и да ги довьршат.

  • Всички седнали ,слушат и помнят.Тази ,която пише като някоя неграмотна е от ДПСза кв,Хисаря явно има проблеми със запаметяване.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.