Общината ще поеме част от разходите за издръжка на по-големите деца в забавачките

Хасково
Община

С цел финансово облекчение на родителите на децата в задължителните предучилищни групи в детските градини, според възможностите на финансовата рамка на новия бюджет, общината възнамерява да поеме част от разходите за издръжка, съобщават от пресслужбата на кметството.

Необходимият финансов ресурс ще бъде осигурен от собствени приходи в общински Бюджет 2018 година.

Както Haskovo.info писа, хасковски майки се жалваха, че плащат повече за децата си от трета и четвърта група в забавачките. Тук такса няма, но се плаща по 3.30 лв. на ден, което за месец октомври например, който има 22 работни дни, е над 70 лв. Иначе, при другите – втора и първа група, таксата не може да надхвърли 50 лв. А децата в градината се хранят с едно и също, но едните плащат по 1 лв., а другите по 3.30 лв., жалват се родителите.

Тогава, потърсен за коментар, кметът Добри Беливанов се ангажира да търси вариант да облекчи разходите на родителите на децата в подготвителните групи.

От общината отчитат, че ремонтират основно четири детски градини в Хасково. Очаква се след приложените мерки за енергийна ефективност в тези детски градини да се реализират икономии от средства за отопление. За всичките 8 сгради на детски градини общината купи напълно ново обзавеждане.

Във връзка със стартиралата процедура за изготвяне на Бюджет 2018, продължава поетият ангажимент за подобряване на материално техническата база и в останалите детски градини на територията на община Хасково, допълват от кметството.

Още новини

loading...

10 коментара

  • Яба Дида дебелата от Общината е дала идея на дъртия палавник да копира за поредн път една добра идея .

  • То си е написано “…общината възнамерява…”. Това, че общината възнамерява да направи нещо, въобще не значи че ще го направи. Както в повечето случаи май нищо няма да стане. Пак празни обещания и предварителни хвалби без ясен резултат. Помпят изкуствено имиджа на Беливанов, който очевадно не става за кмет.

    • Ей и таксите намалят и пак недоволни. За какъв имидж говорите, когато става въпрос за облекчение за родителите на малки деца? Пука ли ви дали е имидж или не важното е децата да получават качествени грижи в добри условия а родителите да плащат ” прилична” цена за това. Има една несправедливост до сега за по-малките таксата е по малка, сега и малки и големи ще са на тази малката такса…. Обещал един кмет в предизборните си обещания нещо, на път е да го реализира и пак било за имидж…БОЛНИ МОЗЪЦИ сте и ми мирише че тука дращи някой от ГЕРБ дето грачиха срещу кмета.

  • Табакова , много си проста !!! Личиш от всякъде иди да купиш една туба ГЕЛ и почвай да решиш този с буйните косииии.Беливанов ,нищо не може да предложи освен едни маси за шах дето щеше да играе ако не беше станал кмет.А Табакова,да спре да пише статии, проскубана кокошка .

  • А защо да не може да предложи Беливанов ТОЙ Е КМЕТ избран от хората? Доколкото си спомням точно преди две години едни хора играха хоро с него пред общината хипер доволни, че е спечелил изборите, а ГЕРБ най-после след разгромяващи загуби с кандидатите Антон Иванов и Иван Панайотов има кмет. И стига с тая Табакова, взела ви е акъла толкова ли е страшна? Сигурно е супер важна за вас хейтърите идете пък я снимайте да я видим и ние простосмъртните що за важна клечка е . И само да вметна , че някой може и да бъде осъден след като има такива обидни квалификации и конкретно име

  • Има общини в които детските градини са безплатни!При така намаляващото население на града и в Хасково трябва да стане така!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.