90 млн. лв. са инвестирани по европроекти в Свиленград

Регион

Над 90 млн. лв. са инвестирани в община Свиленград по европейски програми и проекти за последните 6 г.

Това съобщи на среща, посветена на 10-годишнината от приемането на България в ЕС кметът инж. Георги Манолов. Той бе гост на инициираната от областния управител Станислав Дечев дискусия „Членството в Европейския съюз – осезаемо за всеки“. Това е втората по ред среща, в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и по повод предстоящото Председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Проекти

„Днес трябва да бъдем щастливи и благодарни за свободата, която имаме да пътуваме, да учим, да работим и да опознаваме света“, подчерта кметът на Свиленград. Той заяви, че за хората от неговото поколение това предимство е било немислимо преди десетилетия, затова днес евроскептицизмът е необясним и безпочвен. Девизът на Българското председателство „Съединението прави силата“ има дълбоки исторически корени, но днес трябва да бъде разчетен като: съединението ни прави силни духом, прави ни свободни, предприемчиви и знаещи, категоричен е инж. Манолов.

Той съобщи, че бюджетът на общината е около 15 милиона лева. Всяка година още толкова пари влизат в него от европейските фондове и програми, и благодарение на това финансиране, Свиленград се преобразява. Десетки са изпълнените проекти, сред които почистване на коритото на река Марица между Стария и новия мост, рехабилитация на улици в централна градска част, благоустрояване на площад в село Студена, рехабилитация на общински пътища в общината, благоустрояване на парк „Младежки“ и други.

Дечев изтъкна изключителната важност на Свиленград за региона. „Вие сте вратата и лицето на България и ЕС пред света. Но освен стратегическото място на Свиленград, вие се доказахте като изключително работещи и модерни хора. Тук се намира най-добрият екип по европейски проекти и програми в региона, и смея да твърдя и един от най-добрите в цялата страна“, подчерта областният.

По време на срещата бе представена презентация, посветена на 10- годишнината от приемането на България в ЕС и предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Подредена бе и фотоизложба от най-значимите обекти на територията на община Свиленград, финансирани със средства от ЕС.

Следващата среща-дискусия ще бъде на 7 ноември от 18 часа в зала „Гросето“ в Димитровград.

loading...

Един коментар по “90 млн. лв. са инвестирани по европроекти в Свиленград

  • Този нагаждач Георги Манолов застанал с един смешник Областен Станислав Тъпото който няма един ден трудов стаж ако не беше партия ГЕРБ се хвалят с проекти които се финансират от българския данъкоплатец. Нали се сещате че след 2020г с този срив в икономиката заради кражбите и некадърниците в управлението ,държавата ще навлеза в пореднара национална катастрофа!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.