Довършват моста за Любеново след дълго чакане

Регион
Мост

Стартира довършването на моста на пътя за хасковското село Любеново, съобщават от пресслужбата на общината.

Изпълнител на строителството е софийската “Класико проект” ЕООД. Стойността на договора е 657 058 лв. без ДДС. Мостът трябва да бъде завършен за 90 дни, а срокът за изпълнение тече от 31 октомври.

По мостовото съоръжение остават за изпълнение довършителни работи по горното строене и оформяне на откосите с облицовка. Предстои полагане на хидроизолация върху пътната плоча, полагане на асфалтобетон за настилка, както и доставка и монтаж на чугунени отводнители, стоманен парапет и еластична ограда. Предвиждат се още вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

След това ще се оформят откосите при устоите и подходите към моста (крила, преходна плоча, насип зад устоите) за връзка с пътя. Ще има временен отбивен път и строително-монтажна площадка, необходими за реализацията на горепосочените дейности. След приключване на строителството трябва да се развали старото мостово съоръжение, което е с дървена връхна конструкция и долно строене от каменна зидария, което е в непосредствена близост. Ще се изгражда пътна настилка с дължина 581 м.

Конструкцията на моста е изградена на различни етапи. Разрешителното за строеж на моста е от 30 декември 1994 г. Последните работи по съоръжението са приети през 2013 г. През януари 2016-а река Харманлийска преля за пореден път и наводни стария мост за село Любеново. Тогава кметът Добри Беливанов обяви частично бедствено положение.

След това са направени постъпки пред комисията по бедствия и аварии на Министерски съвет за отпускане на средства за довършане на новия мост към село Любеново. С постановление на Министерски съвет от април 2017 г. са отпуснати необходимите средства за довършването на моста.

Още новини

loading...

7 коментара

 • Брех тая община, две години дрямаха и сега накрая се юрнаха да замазват очите на избирателите, ама те не щат и да знаят за некадърния Беливанов

 • Ей ти анонимния наясно ли си че има процедури, обществени поръчки и всякаква бюрокрация която трябва да се спазва?
  Като са им дали парите април , докато мине поръчка, докато изберат строител… Как си я мислиш тая? Искаш пари за нещо дават ти ги от правителстото веднага и ти от утре викаш първата попаднала ти фирма и почва ремонта?!
  я се запознайте по-добре с публичните финанси, начин на получаване, процедури за разходи т.н

 • Беливанов стига си хвърлял прах в очите на хората.Преди 1година идвахме при теб и ти се инатеше като магаре на лед ,а сега си много добричък.

 • Беливановата работа е нещо като Сети се Мара да се побара, ама Късно е либе за китка!

 • Защо фирмата е СОФИЙСКА????ХАСКОВО няма,ли строители???
  ИЛИ БЕЛИВАНЧОВ СЕ ПОДМАЗВА НА СОФИЙСКИ ГЕРБАДЖИИ….

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.