Хасково

Изследват безплатно 300 жени за рак на гърдата в хасковската болница

От днес започва записването за безплатни профилактични изследвания за рак на гърдата (мамография и ехомамография) по съвместната програма „Бъди до мен“ на Фондация Една от 8 и Avon и МБАЛ-Хасково, съобщават от болницата.

Изследванията са предназначени за дами от 20 до 60-годишна възраст, които не са диагностицирани с рак на гърдата и не са бременни.

Желаещите ще попълнят анкета, чиято информация е необходима за статистика в края на кампанията. По програмата „Бъди до мен“ ще бъдат изследвани общо 300 жени в Хасково, 250 жени в Шумен и 318 жени в Благоевград.

Записвания в МБАЛ – Хасково стават на тел: 038/ 606 727 от 6 до 10 ноември в часовете от 8:30 до 12 ч. Изследванията ще се извършват в отделението по Образна диагностика при МБАЛ- Хасково от 13 ноември от 8.30 до 12 ч.

Кампанията ще продължи през месец ноември и декември или до изчерпване на бройката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button