Регион

70 лични асистенти ще се грижат за 100 възрастни в Димитровград

70 лични, социални асистенти и домашни помощници ще се грижат за 100 възрастни в Димитровград.

Това предвижда проект „Център за интегрирани услуги, Димитровград“, който се реализира от община Димитровград. Срокът за реализация е от 1 февруари 2016 до 1 октомври 2017 г., а общата стойност на проекта е близо 500 000 лв.

Основната цел е създаване на устойчив модел за предоставяне на интегрирани услуги на хора с увреждания и хора над 65-годишна възраст в невъзможност за самообслужване с цел преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността, както и създаване на работни места за безработни лица.

За срока на реализация на проекта почасови социални услуги в домашна среда са предоставени на 100 потребители. Сключени са 70 трудови договора за длъжностите „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Домашен помощник“. В момента почасовите услуги се предоставят на 64 потребители от 47 асистенти и домашни помощници.

С реализирането на проект „Център за интегрирани услуги, Димитровград”, община Димитровград потвърди своята съпричастност към подобряване качеството на живот на хората с увреждания и самотно живеещите възрастни хора и подкрепата си за разширяване на обема и целенасочеността на социалните услуги, предлагани в общността.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button