Отличиха ученици и учители за патрона на Гимназията по туризъм, базар събра 1090 лв.

Хасково
Празник

Ученици и учители бяха наградени на днешния патронен празник на хасковската Професионална гимназия по туризъм “Александър Паскалев”.

Гимназисти припомниха живота и делота на своя патрон, а всички бяха приветствани от директора Пенка Георгиева.

Празник

Георгиева награди изявени ученици и учители. Голямата Паскалева награда за принос и заслуги заслужи преподавателят по професионален профил инж. Павлина Янева, която отсъстваше по здравословни причини.

На празника се проведе играта “Моята България”, в която гимназисти от 11 А и 11 Б клас отговаряха на въпроси за родината и Паскалев. Победители станаха учениците от Б клас.

Гости на тържеството бяха началникът на РУО-Хасково Красимира Джисова, Дарина Станчева – старши експерт по професионално образование и обучение, представители на обществения съвет към училището, родители.

Пенка Георгиева специално поздрави родителите и учениците, които се включиха в благотворителния базар за набиране на средства за деца от гимназията. Събраната сума е 1090 лв., а най-активните от 8 В, 9 А и 11 А клас се награждават с екскурзия до Пловдив.

Директорът припомни, че наскоро гимназията е получила наградата Училище посланик на Европейския съюз. През лятото 45 гимназити бяха на практика в Европа, а през тази учебна година ще заминат 30 ученици и 10 преподаватели, които в Италия ще събират опит за дуалното образование.

Още новини

loading...

3 коментара

  • толкова съжалявам,че завърших в това училище …… По-добре да се бях записал в автото поне щях да да имам нормална професия …

    • Това, че си некадърен и не можеш да си намериш добра професия не означава, че трябва да обиждаш училището. Също така, изречение се започва с главна буква 😉

  • Дали ,не мога според теб ? Ти щом можеш си работи за 600лв и си трай 😉 .Пък тези,които сме некадърни ще си работи за по 800-900 евра и така 🙂

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.