След поредния инцидент с убит от ток на Кенана общината иска от НЕК информация за жиците

Хасково
Електричество

Общината ще иска от НЕК да даде информация за трасетата и сервитутите на далекопроводите в Хасково, съобщи за Haskovo.info главният архитект на общината Деляна Панайотова.

Искането идва след като в края на октомври волтова дъга уби работник на строеж във вилната зона на Кенана край Хасково. Както Haskovo.info писа, тогава с бетон помпа се наливали пътеки в двора на новопостроена вила. Горният край на помпата е доближил фатално 20-киловолтовите жици, образувала се е волтова дъга, която е убила на място мъжа, управляващ помпата. Проверката на трудовата злополука продължава.

Това е поредният инцидент в последните години с ударени от ток хора при строително-ремонтни работи на Кенана.

Архитект Панайотова подчерта, че не може да се издаде забрана за строителството на Кенана. Информацията от НЕК обаче ще даде по-точна представа за опасните зони до жиците, които не трябва да се преминават при строителството. Главният архитект допълни, че по време на строителтвото проектантът също трябва да вземе под внимание сервитута при разполагане на строителната техника. Това трябва да се следи и от техническото лице на място, за да не се случват подобни инциденти.

Още новини

loading...

3 коментара

  • “Наредба №16 от 09.06.2004г. за сервитутите на енергийните обекти” ….. Четете, бе колегииии, стига само безсмислени приказки!

  • Тази т.нар. гл. архитектка да си хвърли дипломата и да ходи на село да сади картофи, какъвто безценен съвет даде на българите Б.Б.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.