Три фирми искат да строят кръгово до заводите, 14 000 коли дневно през района

Регион
Път

Три са отворените ценови оферти за изграждане на кръгово кръстовище на пътя Димитровград – Хасково в района на строящите се заводи, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Отворени са ценовите предложения на следните участници: “Щрабаг” ЕАД – 539 603 лв. без ДДС, АБ АД – 473 990 лв. без ДДС и “ПСТ Груп” ЕАД – 493 957 лв. без ДДС.

В момента първокласният път I-5 Димитровград – Хасково е с автомагистрален габарит, а в района на триклонното кръстовище с общинския път за Узунджово е обособена лента за ляв завой. Проектът предвижда на мястото на съществуващото кръстовище да се изгради кръгово, с което ще се повиши безопасността на движение. Ще се осигури и безконфликтен достъп до крайпътните обекти в отсечката. През 2016 г. средно на денонощие през участъка са преминавали около 14 000 превозни средства.

Индикативната стойност на поръчката е 611 500 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 90 дни.

Още новини

loading...

3 коментара

 • Път между два града. С “автомагистрален габарит” и по средата му едно кръгово…
  Толкова ли много струва една детелина? И толкова ли не заслужихме?

  Вместо да се реши проблема кардинално, пак се вземат половинчати решения.
  Тука не говорим да я построи един човек или една фирма. Със капацитета и възможностите на два града правим едно КРЪГОВО ????
  Срам ме е, че такива хора ни управляват. Нека на съвестта им да лежат всички катастрофи, които ще продължават да стават там.

 • Големи пътни специалисти сте. То не стига, че след толкова години оправят пътя, ще има и кръгово, сега претенции да било детелина…тц тц

 • Вие сигурно сте един от “специалистите”, сътворили тази глупост.

  Изобщо не ме интересува, че живеете още в 19 век, жалкото е, че и аз трябва да живея с вас…

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.