Бездомният Ангел иска общинско жилище, отказва в Старческия дом

Хасково
Бездомник

71-годишният Ангел Андонов, който няма дом и спи на зеленчуковия пазар в Хасково, иска общинско жилище.

Мъжът застана тази сутрин на входа на общината в желанието си да говори с кмета и социалните там.

Бездомник

Андонов е бивш борец, а през годините на два пъти е влизал в затвора. При единия му престой зад решетките той е имал общинско жилище в Хасково, но не му е плащал наема. По тази причина от общината са си взели жилището обратно. Ангел получава 120 лв. пенсия и иска само покрив над главата си – общинска гарсониера. Той има брат, с когото не са в добри отношения и не може да живее при него.

Кметът Добри Беливанов не спря, за да изслуша Андонов. Последният пък твърди, че е разговарял по-рано с кмета и заместника му Велин Балкански. Те обаче му обяснили, че няма право на общинско жилище.

Същото заяви и Янко Петев от Общинска собственост, който каза, че по наредба едно лице, което веднъж е извеждано от такова жилище заради неплащане на наем, губи правото си да получи отново.

От общинска собственост са предлагали на Ангел да го настанят в Старческия дом, но мъжът отказва. Той твърди, че още се чувства здрав, за да влиза в дома, а и покрай затвора, не обича да е под ключ и на режим.

Предвид настъпващата зима обаче пред мъжа няма много варианти. Приютът за бездомници в Димитровград все още не е открит. Ангел пък заплашва, че може да пренесе кашоните си, в които спи и да легне на входа на общината.

Бездомник

Още новини

loading...

7 коментара

  • Наглец! Никакво жилище за този нахалник! Осъждан лежал в затвора изучил маймунджелъците да проси и да наглее.Сега е сам и изнудва да му дадат жилище. А какво да правят други социално слаби с деца ,за които общинските жилища не достигат? Защо не иска в старческия дом? Опитайте се да настаните ваш близък там.обикновенно все няма места. Никой няма да го иска във входа си! Бивши престъпници НЯМА. С какво ще се издържа този си мислите а? Да не би пенсията да му е повече от 150 лева при тия присъди, няма как да е работил. Та взема едни 150 лева то наема е 60-70… ами ток, вода предполагам и лекарства на тази възраст им трябват -а от къде пари за храна?
    Алооо общината!!!! Само да го настаните този някъде!!!!

  • Идиот,убивал, изнасилвал, бил достатъчно години на държавна издръжка в затвора и пак иска да е на чужда издръжка. Защо да взема мястото на хора, които наистина се нуждаят от социални жилища-като например самотни майка с дете, има и такива с увреждания.Хора които наистина заслужават да са в подобни социални жилища.Никакъв старчески дом! Никъде не бива да се настанява да се оправя сам! Да е мислил в живота си до сега!

  • На третата снимка бачо ви Ангел обяснява на Янко Петев от Общинска собственост правилата в затвора с оглед предстоящия му престой на това нагло корумпе Янко.

    • Надявам се шефа на затвора да прояви хуманизъм и да настани Тинчев и Петев в една килия та да си масажират взаимно простатите както винаги го правят.

  • На Тинчев не му дреме на … опъва с Гела дядото, дърпа си комисионните, изритаха пречещите и се кефят на паричките. Вие си пишете бла бла гербери

  • Така този циг*нин, известен като Ангел Мустака, многократно е осъждан и лежал в затвора за изнасилвания на жени ! Има поне 3-4 присъди за изнасилвания на различни жени ! Изкарал е много години в затвора ! Не казвам, че не трябва да се прояви човещина, но мисля, че в същото като неговото положение, са не малко хора, които са живяли достойно, за разлика от “Мустака” и които следва да са преди него на опашката за общинско жилище ! Ако след като настанят тях, остане жилище и за “Мустака”, нека дадат и на него !

  • Да, да, но не е така. На бездомни като монети да се даде жилище като социален случай и то веднага. Май някой не си е прочел още наредбата?!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.