Гледат делото срещу Тодор Караиванов по новия НПК

Хасково
Тодор Караиванов

Делото за корупция срещу бившия шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов се гледа по новия НПК.

Хасковският окръжен съд не даде ход и насрочи днес разпоредително заседание за 15 декември. На него ще се гледат редица въпроси, сред които и да се връща ли делото на прокуратурата за доразследване. След разпоредителното заседание делото ще започне по същество най-вероятно догодина.

Haskovo.info припомня, че Караиванов бе арестуван зрелищно на митницата в Свиленград при акция на ДАНС през януари 2015 г. Разследването бе под наблюдението на Специализираното звено “Антикорупция” към Софийска градска прокуратура, а обвинителният акт бе връщан на няколко пъти на държавното обвинение.

Докато се точеше разследването, Караиванов бе назначен на работа в Митница-Бургас, а впоследствие бе отстранен от работа с решение на съда.

Според разследващите Караиванов е взел подкуп в размер на 4500 евро и 1600 лева при девет отделни случая. Прокуратурата твърди, че шефът на свиленградската митница искал и получавал подкупите от представители на спедиторска и транспортна фирми, за да не разпореди щателни митнически проверки на преминаващи през пунктовете Капитан Андреево и Капитан Петко Войвода камиони.

Караиванов пък твърди, че 20 г. се е борил срещу организираната престъпност и е пресякъл канали за стотици хиляди левове.

Още новини

loading...

3 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.