Хасковският съд оправда инспектор от ДАИ по дело за подкуп

Хасково
Петър Василев

Бившият инспектор от областния отдел “Автомобилна администрация” Петър Василев бе оправдан от Хасковския окръжен съд по обвинение за поискан рушвет.

На 30 май 2015 г. Василев бе заснет от турски шофьор на тир как иска и взима от кабината на камиона посочената сума. Ден по-късно водачът публикува заснетото. В него се вижда как нспекторът се качва на стълбите на кабината и съобщава на шофьора, че колата има технически проблем. Водачът възразил и отвърнал, че е нова. Подсъдимият продължава да настоява и за да не извърши контролна проверка иска сумата от 20 евро, наричайки ги “синя банкнота”. Водачът посочва от намиращите се на конзолата банкноти такава с номинал от 20 евро и Василев я взима, за да не му извърши проверка.

По време на разследването бе изготвена експертиза, бяха разпитани на свидетели. Поо време на процеса Петър Василев не се призна за виновен.

В решението на съда е записано, че има нарушения на службата от страна на инспектора, който не е отразил своевременно проверката в ежедневния си отчет. Тези нарушения на службата обаче не съставляват престъпление, се отбелязва в оправдателната присъда.

Присъдата може да бъде протестирана в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

По-късно от държавното обвинение съобщиха, че Хасковската окръжна прокуратура ще внесе протест по постановената от съда оправдателна присъда. Прокуратурата смята, че по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Петър Василев, заради което в законния срок ще внесе протест в Апелативен съд – Пловдив.

Още новини

loading...

4 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.