След 3-часов дебат общинският съвет пак прие парите за спорт и култура

Хасково

След близо 3-часов дебат общинският съвет отново прие докладната, внесена от ГЕРБ и върната от кмета Добри Беливанов за дофинансирането на детско-юношеския спорт и културата в общината.

Haskovo.info припомня, че докладната бе гласувана на октомврийската сесия, след което Беливанов внесе възражение, че тя е незаконосъобразна и я върна за ново разглеждане. Днес бяха отправени обвинение към кмета, че той не е за финансирането на спорта и културата.

Беливанов пък изреди направеното досега в двете сфери. Градоначалникът заяви, че е върнал докладната, а не я е обжалвал в Хасковския административен съд, за да провокира дебат.

Георги Пеев от „Коалиция за Хасково“ заяви, че мнозинството извива ръцете на собствения си кмет. Според него днешното гласуване е безпредметно ако Беливанов обжалва в съда и припомни, че по закон кметът е първоразпоредител с бюджета.

Председателят на общинския съвет Таня Захариева и съветници пък обясниха, че актът на общинския съвет е законен. От „Коалиция за Хасково“ заявиха, че няма да участват в гласуването, защото не са демагози и няма ясна методика, по която се разпределят парите.

В крайна сметка общинският съвет гласува дофинансирането със 176 000 лв. на спорта и културата. Клубовете и култрните институции ще кандидатстват с формуляри за парите до 4 декември, а заявленията им ще бъдат разглеждани от комисия. 23 съветници гласуваха със „за“, 4 бяха „против“, а двама се въздържаха.

След края на сесията кметът подмина репортерите, вместо да отговори на въпросите им дали ще изпълни решението на общинския съвет или ще го обжалва в съда.

 

14 коментара

 • Какъв срам за Хасково е този човек, който се води кмет. Вижте го само на снимката!

  • ПОПУЛИЗЪМ Е ТОВА РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ.ПОПУЛИЗЪМ В ЧИСТ ВИД.
   нека обяснят сега на всички спортни клубове кога и как да си оправят документите за да сварят да вземат парите тая година. Дрънне ли 2018-ЗАБРАВИ има нов бюджет и остават празните обещания на ГЕРБ.
   Редно е някой да внесе наредба за подпомагане на спортни дейности -за деца младежи възрастни или там за каквито има пари в тая община. И после разпределението ще е лесно-има медали има някакви постижения, има деца трупа точки значи има по-голям процент от парите. Така как са ги разпределили-тоя тренер ми е симпатичен хоп парички тоя не ми е хайде жълти стотинки да не е без хич. Стегнете се бе.Две години управлява ГЕРБ и все замахва да раздава парите като на наши и ваши. Ха да обяснят с какво единият клуб е по добър от другия и взема хилядарки?

 • А защо ГЕРБ иска на клубовете да бъдат отпуснати едни безотчетни пари? Ей това са нашите пари на хасковлии!!! Аз не искам да ги раздават така

 • През цялото време си показваше пръстените и гледаше странно.По време на почивката остана на стола без да мръдне.Този Кмет му има нешо ,той е непредсказуем.Човек,не ти е мястото там.Нито ти е визията,нито речта .нито мисълта,нито поведението.

 • Точно така, кмете ! Недей да им цепиш басма.Някои са свикнали май, само на хранилка да бъдат. „Дай, кмете!“ И кметът да дава, без да ви иска отчетност. Онези времена отминаха, нека да го знаем. За всяка изразходвана пара – отчетност. Това е! И не е необходимо чак толкова обяснения на репортерите, защото така ще завъртят нещата, че може и някоя фалшива новина да възпроизведат, което стана напоследък модерно

 • Защо няма пари за намаляване на таксите на детските градини, за охрана на училищата, за ремонти, а за клубовете ще има? Първо си свършете задълженията към всички деца, тогава, ако останат пари , ги подарявайте на тоя и оня!

 • Правилно пише АНОНИМКАТА най напред за бъдещето на държавата – това са децата а после ако има пари и за друго Но сега е пълно с ФИТНЕС ЦЕНТРОВЕ който иска да спортува да ходи там Спортното се напълни с ЦИГАНЕТА не от любов към спорта а заради АВАНТАТА Защо ще ги ХРАНТУТИМ тия РАЗБОЙНИЦИ Стига с тоя спорт държавата УМИРА те се занимават с глупости И тая ЗАХАРИЕВА много НАХЪСЕНА бе АЛОООО Захариева я се вземи в ръце няма цял живот да си п-л на Общ съвет

 • Дебатът за пенсионирането на пом.директорката на ученическото общежитие продължава от години, ама нито РУО, нито директора искат да спазят закона. Пенсионирането на определената възраст важи за всички, не само за редовите учители, а за дългогодишни началници в пенсионна възраст да се правят оглушки. Очевадна наглост. Ето защо няма пари достатъчно в образованието, защото отиват при възрастни началници, дето стоят само за пари и облаги. Аман от нахални и алчни властолюбци, дето не спазват законите в тази държава.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.