Хасково

Нападнатата от бездомни кучета Виолета Христова осъди общината и на втора инстанция

29-годишната Виолета Христова, която на 5 декември миналата година беше нападната от бездомни кучета в Хасково, осъди общината за 8086 лв. и на втора инстанция.

Haskovo.info припомня, че на 13 юли Хасковският районен съд уважи гражданския иск на жената от 8000 лв. за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания. 86 лева й се полагат за обезопасителен колан, който Христова се наложило да носи след инцидента, когато пострада гръбначният й стълб.

Haskovo.info припомня, че на път за детската градина в квартала Виолета Христова, майката на две деца, беше нападната от агресивните кучета. Това стана в района на стълбище, където младата жена падна, отбранявайки се от четириногите. В резултат на падането Христова бе с два счупени прешлена на гърба и обездвижена на легло за два месеца.

От общината обжалваха присъдата с твърдения за необоснованост и допуснати нарушения на материалния и процесуалния закон. Възразява се, че никой от разпитаните свидетели не установил наличието на реално нападение от страна на уличните кучета. Единственото агресивно поведение от страна на кучетата било, че лаели, но нито едно от тях не било ухапало жената, нито се било опитало да го направи.

Хасковският окръжен съд обаче отхвърля жалбата и потвърждава решението на Хасковския районен съд. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
14.11.2017 8:24 8:24

Виолето, стига бе ! Искаш да изкараш лесни пари , никакво куче не те е хапало нали го каза на едно място където бях и аз . Я се връщай в детската градина Иглика да метеш листата на двора и да гледаш старата мома Тенчева .

мимето
мимето
14.11.2017 11:38 11:38

Ти май искаш наистина ухапване от кучета…. и да видиш тогава…..

boom
boom
14.11.2017 12:39 12:39

къртиш мацко

Back to top button