Хасково

Над 3600 страдат от диабет в Хасково

Обновеният клуб на хасковското сдружение „Диабет 2012“ бе осветен от отец Златко.

Председателят на сдружението Милка Кънчева благодари на общината в лицето на кмета Добри Беливанов за подкрепата. Няколко години в помещението на клуба беше настанено и читалище, което създаваше пречки за осъществяването на дейността на сдружението на диабетоболните.

Клуб

Тази година общината премести читалището в друга сграда и така вече има досатъчно място да бъде реализирана идеята за създаване на здравен център за диабетоболни, каза Кънчева. Тя добави, че със съдействието на общината е направен малък ремонт на помещението, осигурено е отопление, закупуват се тестове за периодични измервания на кръвната захар на членовете на сдружението.

В Световният ден за борба с диабета 14 ноември от Сдружение „Диабет 2012“ отчетоха, че в Хасково има над 3 600 души засегнати от захарна болест.

Кметът приветства членовете на сдружението и обърна внимание на факта, че все повече деца са засегнати от коварната болест. Той призова за повече активна работа за превенция сред децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.11.2017 16:11 16:11

Ох, този Беливанов пак цъфнал, кога работи този човек и какво друго прави освен да хойка насам натам и да се хили?

Тереза
Тереза
14.11.2017 16:45 16:45
Отговор до  Анонимен

Не мога да разбера пак къде е проблема, съдействал е кмета на држеството на диабетоболните, осигурил им офис, общината отпуска някакви суми за дейността, поканили го на празник- отишъл…Някой злобее , че не е поканен той ли?

Анонимен
Анонимен
14.11.2017 18:26 18:26
Отговор до  Тереза

Терезо,никакьв офис не им е осигурил,ма. Те са си там много преди Беливанов. А иначе Беливанов обикаля насам-натам като цветарка по празници,защото нищо друго не може. Даже вашата партия нещо ужким се разграничи от него.

Ivan
Ivan
14.11.2017 16:16 16:16

Тази беше първа изтривалка на Георги Иванов, а сега се е намърдала до беливанов. Не го ли изгони тя от от сдружението.

Back to top button