Пивоварният завод дарява 4000 хектолитра трапезна вода на Хасково

Хасково
Вода

4000 хектолитра бутилирана трапезна вода дарява пивоварният завод на община Хасково, съобщават от пресслужбата на кметството.

Водата ще бъде доставяна регулярно в детски градини, училища, социални и здравни заведения. Подписан е договор за дарението.

Доставките на вода започват от 15 ноември. Водата е от собствен водоизточник на завода. Пречистена през специална система и бутилирана в завода. Опаковките са от по 1 литър. Пивоварният завод има удостовенрение за регистрация на обект за производство, приготвяне или обработка на бутилирани натурални, изворни и трапезни води.

От месец април тази година, когато бе установено повишено съдържание на уран във водата на Хасково общината бе задължена от РЗИ да доставя бутилирана вода на училища, детски градини, социални и здравни заведения. Ежедневно досега се закупуваха между 6 и 7 тона вода според заявките на директорите на съответните заведения. Това означава, че всеки ден за вода са харчени около 2 500 лева от общинския бюджет.

От утре доставяната вода ще бъде от дарението на Пивоварния завод.

Още новини

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.