Нарязаха 32 000 ментета, хванати на Капитан Андреево

Регион

32 390 спортни текстилни изделия и маратонки бяха унищожени под контрола на Митница Бургас, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.

Чрез механично нарязване бяха унищожени 27 148 чифта чорапи, 3247 спортни екипи, дамски и мъжки блузи, и 1995 спортни обувки, носещи логото на известни спортни марки.

Фалшификатите са задържани от митничарите на Капитан Андреево през 2017 година при опити да бъдат пренесени в нарушение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.

За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.